Beruházás

16 órája

A kézilabda munkacsarnok gőzerővel épül

Wald Kata

A kézilabda munkacsarnok építése gőzerővel halad Komlón. Mint Polics Józseftől, Komló polgármesterétől megtudtuk, jelenleg belső és külső munkálatok is zajlanak párhuzamosan az építkezésen. 

kézilabda munkacsarnok Komló
A kézilabda munkacsarnok ifjúsági nemzetközi versenyek tartására is alkalmas lesz
Fotó: Bencsik Ádám / Forrás: MW

A kézilabda munkacsarnok állami beruházásban épül

Az állami beruházásként megvalósuló új Komlói Kézilabda Munkacsarnok Szilvásban, az iskola udvarából leválasztott területen kapott helyet. Hazánkban összesen kilenc településen valósulhat meg hasonló beruházás – közülük az egyik Komló, amely sikeresen pályázott a fejlesztésre.  

A mintegy kétezer négyzetméter alapterületű sportlétesítmény méreteiből adódóan és funkcióját tekintve is meghatározó építménye a városrésznek: a komplexumban egy 1000 négyzetméteres küzdőteret és egy 150 férőhelyes nézőteret alakítanak ki a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt. A csarnok ifjúsági nemzetközi versenyek tartására is alkalmas lesz, valamint a komlói általános és középiskolák tornateremként is tudják majd használni. 

Polics József kérdésünkre elmondta, a fő célkitűzés, hogy ez év végére a használatba vételi engedélyt megkapja a létesítmény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában