Emelt szintű ellátás

2 órája

Felújítják a sásdi gyermekjóléti központ épületét

Bama.hu

Idén augusztus 26-án megtörtént a „Szociális infrastruktúra fejlesztése Sásdon”  című pályázat megvalósításához kapcsolódóan a munkaterület átadása a kivitelezést végző vállalkozó részére, mellyel a Sásd, Kossuth L. u. 1, alatti épületet - a Sásdi Család- és Gyermekjóléti Központ új feladatellátási helyét - érintő fejlesztési folyamat vette kezdetét. Sásd Város Önkormányzata 100 millió forint vissza nem térítendő, Európai Unió által biztosított támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében.

A pályázat célja a lakóhelyközeli szociális alapszolgáltatások fejlesztése és az emelt szintű ellátás biztosítása. A fejlesztés hosszú távú célja a szociális alapellátások infrastrukturális feltételeinek javítása, a szociális biztonság megteremtése és megőrzése, a térségben élők szociális helyzetének javítása, az életkörülmények javítása. A fejlesztés eredményeképpen a támogatott alapszolgáltatások (család- és gyermekjóléti szolgálat, idősek nappali ellátása, házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés) minőségi feltételei, hozzáférhetősége javulni fognak.

A Sásdi Család- és Gyermekjóléti Központ új épületét átalakítják és felújítják (belső falak, nyílások, padlóburkolatok, falburkolatok, belső nyílászárók bontása, áthidalók beépítése, aljzat
készítése, padlóburkolás, falburkolás, vakolat javítása, festés, új belső nyílászárók beépítése, tetőfelújítás, projektarányos akadálymentesítés, belső villamos hálózat és szerelvények cseréje, informatika hálózat kialakítása).

A felújítási munkálatok várhatóan 2025 júliusában befejeződnek.

A sásdi Közösségi Házban működő főzőkonyha jelenlegi eszközparkja már részben elavult, illetve hiányossá vált. Emiatt bővítésre és fejlesztésre szorul a növekvő igények hatékony kielégítése céljából.
A főzőkonyha számára új eszközöket vásárolnak, illetve két személygépjárművet is a szociális alapszolgáltatások biztosítása érdekében.

A beruházást Sásd Város Önkormányzata a Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése pályázati konstrukcióból, 100 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósítja meg.

A pályázat megvalósításában Sásd Város Önkormányzata mellett konzorciumi partnerként részt vesz a Baranya Vármegyei Önkormányzati Hivatal - derül ki a közleményből.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában