Egy hívás

6 órája

Életet menthet a telefon

Wald Kata

Életet menthet egy telefonhívás - többek közt erre hívja fel a figyelmet nemrég meghirdetett fotópályázatával a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány. Befejezett öngyilkosságok tekintetében az EU tagállamai közül Magyarország a második, a fiatalok körében pedig ez a vezető halálokok egyike. A krízisben van segítség - többek közt erre hívja fel a figyelmet az öngyilkosság megelőzés világnapja alkalmából meghirdetett fotópályázatával a Pécsi Ifjúsági Lelkisegély 13700-as számon elérhető ingyenes telefonszolgálatát is működtető Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány.

élet lelkisegély
Életet menthet egy telefonhívás: a Pécsi Ifjúsági Lelkisegély a 13700-as ingyenesen hívható számon elérhető
Forrás: MW

Az élet szépségeit, örömeit mutatják meg 

A fotópályázatot három korcsoportban hirdették meg, a beérkezett fényképekkel cél, hogy megmutassák az élet pozitívumait, szépségeit, örömeit, mindazt, amiért érdemes élni. 

A Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány tájékoztatója szerint Tinik korcsoportban 14-17 évesek pályázhatnak, a Fiatalok korcsoportban 18-29 évesek fényképeit várják, 30-100 éves kor között pedig a Senior korcsoport küldheti be a fotóit. Az első két kategóriában az első helyezett 70 ezer forint értékű Media Markt vásárlási utalványt nyer, a második helyezettek 20 ezer forintosat, a harmadik helyezettek pedig 10 ezer forintos utalványban részesülnek. Senior korcsoportban csak az első helyezettet díjazzák, 20 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal. 

A kiírás szerint egy jelentkező maximum három fényképpel vehet részt a pályázaton, melyekre az alapítvány által küldött pályázati szövegsávot rá kell szerkeszteni. Az előzetes bírálaton átesett fotók a szervezet facebook oldalára kerülnek korcsoportonkénti mappákba, és indul a szavazás. Az a kép nyer, amelyik a legtöbb like-ot kapja, hiszen a cél, hogy minél több emberhez eljusson, hogy miért érdemes élni, ha pedig épp rosszul érzi magát valaki, felfedezhesse a hétköznapokon 17 és 21 óra között hívható 13700-ás segítő telefonszámot, amely életet menthet

Bővebb információk, a pályázati adatlap és a pályázati szövegsáv kérhetők a [email protected] címen 2024. október 31-ig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában