Kapoli Ilona kapta az elismerést

2 órája

Díjakat, kitüntetéseket adtak át a város napján

Tóth Viktória

Képünk illusztráció

A helyi közélet különböző területein elért kimagasló teljesítmények, a példamutató munkavégzés elismerésére adományoztak városi kitüntetéseket Szigetváron. Az egyes díjak jellegéhez kapcsolódó intézmények, szervezetek vezetői és a városban működő szervezetek, közösségek javaslatait is várták. Végül október 1-én délután, a Város Napján a Zrínyi Vár dr. Hóvári János rendezvénytermében adták át a díjakat.

A 2024-es évben a Díszpolgári címet Kapoli Ilona festőművésznek ítélték oda. A „Civitas Invicta” elismerést Nagy Csaba országgyűlési képviselő részére adták át. Az Oktatási és Közművelődési díjat Jancsula Ilona óvodapedagógus és Vucskics Anett igazgatóhelyettes, ének szakos tanár kapta. A Közszolgálati díjban Dunai Györgyné pénzügyi főmunkatárs részesült, a Közegészségügyi és Szociális díjat dr. Ezerné dr. Lempel Judit Mária fogszakorvos kapta. Az Ifjúsági és Sport díjat Bódog Tibor labdarúgó edző vehette át, Városfejlesztési díjban Farkas Hajnalka kivitelezési részlegvezető részesült.

A Zrínyi Emlékplakettet három ember kapta meg a 2024-es évben. Név szerint: Hóbor László Csabáné a Szigetvári „Zrínyi 1566” Turisztikai Egyesület volt elnöke, Szentes Károly parkgondozó, kisgépkezelő és Simonics Róbertné Szabó Anett magyar nyelv- és irodalom szakos tanár. Ezen kívül a Város Napja alkalmából a Szigetvár Települési Értéktárba kulturális örökség kategóriába felvették „Gersy Károly zenepedagógiai és zeneszerzői munkásságát”, valamint „A Hergenrőder házaspár zenepedagógiai munkásságát”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában