Hagyomány

2 órája

A helyi értékeket őrzi a fesztivál

A legjelentősebb helyi értékeket bemutató fesztivált szervez a település - a rendezvényre a Hungarikum Bizottság pályázatán mintegy 1,1 millió forint támogatást nyert sikeres pályázatával a szászvári önkormányzat.

Wald Kata

A „Szászvári Értékek Napja”  fesztivált a község és térsége legjelentősebb épített attrakciójában, a Szászvári Várban rendezik meg 2025. júniusában. Cél a legjelentősebb helyi értékek bemutatása. Így például a helyi méznek, bornak, sajtnak nagy szerepet szánnának, ezen kívül a Nagyboldogasszony római katolikus templom, a Szászi Tájház, a Borház, és a Bányászati Kiállítás népszerűsítését is szolgálná a fesztivál. A szászvári bányászattal, Kiss György szobrászművész életművével, valamint a Szászvári Ifjúsági Fúvószenekarral szintén megismerkedhetnek majd a rendezvény résztvevői. A szervezők minden korosztályt bevonnak a programokba, kiemelten figyelve az ifjúságra, akik fontos szerepet töltenek be az értékek és a hagyományok továbbörökítésében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában