A Komlóverzum szomszédságában

2024.09.08. 16:40

Új kosárlabdapálya is épül a belvárosban Komlón

Új szabadtéri kosárlabdapályával gazdagodik a belváros - a Komlóverzum mellett épülő új játszótér szomszédságában kap helyet a létesítmény.

Wald Kata

- A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) támogatásával épül az új pálya: az alépítmény kialakítását az önkormányzat vállalta, a burkolat, valamint a palánkok kiépítése az MKOSZ beruházásában valósul meg - tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere. 

A sportpályát egy fasor választja majd el a Komlóverzum tőszomszédságában épülő, fogyatékkal élő és ép gyerekek közös időtöltésére lehetőséget biztosító befogadó játszótértől, amely a Szerencsejáték Zrt. "A játék összeköt!” programja keretében épül. A fejlesztés várhatóan szeptember végére elkészül, a játékok telepítése már megkezdődött. A területen a Komlóverzumhoz illeszkedő, elsősorban őslényes tematikájú elemek kapnak helyet, ezzel is bővítve az új látogatóközpont környezetének komplexitását.

A Szerencsejáték Zrt.  "A játék összeköt!” programjában eddig összesen 28 játszóteret építettek országszerte és az idén további öt létesítményt alakítanak ki saját erőforrásból - ezek egyike a komlói. 

A társaság kiemelt társadalmi felelősségvállalási ügyének tartja a fogyatékkal élő gyermekek társadalmi integrációját, országos programjaival hozzájárul a széleskörű szemléletformáláshoz és a tudatosság növeléséhez. Ennek egyik kiemelt projektjeként sorsjegyei bevételéből, játékosaik bevonásával indították el a befogadó játszótér építési tevékenységüket, és ezt bővítik évről-évre. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában