Nyomozás is indult

2024.09.03. 14:00

Sokasodó problémák, de válaszok nincsenek vagyonhasznosítónál

Ígéretük ellenére és több nap elteltével is képtelenek voltak a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezetői reagálni azokra a felvetésekre, amiket a Vásárcsarnokkal kapcsolatban fogalmaztak meg forrásaink. Azóta lapunkat újabb problémás ügyről is tájékoztatták.

Bóka Máté Ciprián

Az elmúlt napokban a pécsi Vásárcsarnok kapcsán bosszantó és megoldásra váró problémákról tájékoztatták lapunkat azok az árusok, akik kénytelenek a jelenlegi, baloldali önkormányzat által kinevezett cégvezetés tevékenységét elviselni. Ilyenek például az ajtókkal és nyílászárók kapcsolatos gondok, a létesítmény nagyságrendjéhez képest valójában elenyésző költségből megoldható ügyek, mint a hatalmas üvegablakok árnyékolása – amiért még aláírásokat is gyűjtöttek az árusok –, vagy éppen a biztonsági őrszolgálat létszámának problémás kérdésköre. 

problémás, rendőrségi, ügy
Problémás ügyből rendőrségi ügy a PVH-nál
Forrás: MW

Azt mondták, hogy megmondják, mikor válaszolnak, de ez sem jött össze

A felvetett problémákra a baloldali cégvezetés részéről pénteken nem érkezett válasz, Jedlicska Zsófia  vezérigazgató helyett egy beosztott munkatársnak kellett magyarázkodnia. A pr-osnak azt mondhatták, hogy a válaszadás helyett hivatkozzon a szabadságolásokra és „egyéb munkahelyi elfoglaltságokra”, aki azt is közölte, hogy válaszokat még hétfőn sem adnak, de legalább majd közlik, hogy mikor tudnak válaszolni – de még erre sem voltak hajlandóak. 

Azóta lapunkhoz eljutott egy másik, már büntetőjogi természetű felvetés is. 

Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést

Forrásunk idén nyáron a pécsi Vásárcsarnokban az asztalok lefoglalásával kapcsolatban tett feljelentést a Mohácsi Rendőrkapitányságon. A feljelentést ismeretlen tettes ellen tette, mert gyanúja szerint a csarnok bérlési és üzemelési szabályaiban foglaltak ellenére a bérbe vett pavilonok és asztalok után a bérleti díjat nem szedték be, amivel a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-t kár érte. Több ilyet is megjelölt a beadványában, amiket meglátása szerint folyamatosan használtak, rekeszekkel foglalták le az asztalokat, de azok után nem volt bevétele a városi vállalatnak. 

A rendőrségi határozat szerint tanúkat hallgattak meg, kamerafelvételeket is átnézték, de ezek alapján végül a nyomozást megszüntették. Amikor forrásunk emiatt panasszal élt, akkor arra az volt a válasz, hogy „nem jogosult” az ügyben, és nem érte kár a PVH-t. Csakhogy maga is kipróbálta ezt a fajta asztalfoglalást, de az ő esetében azonnal díjfizetést kért a PVH, amiből pedig forrásunk szerint egyértelmű, hogy a városi vagyonhasznosítót igenis kár érte. 

Titkolják, hogy mennyibe került

Mint beszámoltunk róla, havonta bruttó 1,4 millió forintot keres, valamint 70 százalékos prémiumra számíthat egy esztendeje Jedlicska Zsófia, akit a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. élére nevezett ki a baloldal tavaly nyáron, miután az előző vezérigazgató, Szabó Szilárd annyira lemondott, hogy még a várost is elhagyta. Igaz, a több milliós jutalmát azért még utána küldték. Jedlicska arról vált nevezetessé, hogy a kinevezésére összehívott közgyűlésen sem tette tiszteletét, egyszerűen nem ment el arra, hanem helyette valahol szülinapozott. 

Ez a beszerzés nem volt problémás

Az új vezérigazgató nem elégedhetett meg az előző vezér autójával, helyette ugyanis nemrég egy Skoda Octavia NX típusú, 2024 júniusában forgalomba helyezett gépjárműbe ült át. Az autó beszerzésével a közelmúltban foglalkoztunk, de a vásárlással kapcsolatos konkrét kérdéseinkre azóta sem válaszoltak, azaz titkolják, hogy mennyibe került az új gépjármű. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában