Elég volt!

2024.09.07. 07:00

Így lehet véget vetni a pécsi kudarcoknak!

Erős városhoz, erős többség szükséges – mondta Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a két hét múlva esedékes pécsi időközi választásról. A nemzeti oldal részéről arra is készülnek, hogy a programjukat összegyúrják azon szervezetek, jelöltek terveivel, akik előremutató elképzeléseket mutattak be. A kudarcoknak véget vetnének.

Bóka Máté Ciprián

Csizmadia Péter hisz abban, hogy Pécs rátér a helyes útra

Fotó: Löffler Péter

Le kell zárni a botrányokkal tarkított korszakot, ami egy nagyon minősíthetetlen stílust is magával hozott; a polgármester és környezetének a konfliktuskereső, mindent felforgató és sehova se vezető időszakát le kell zárni – mondta Csizmadia Péter, pécsi városházi fideszes frakcióvezető annak kapcsán, hogy szeptember 22-én a kertvárosi körzetben dőlhet el az utolsó pécsi közgyűlési mandátum sorsa, miután júniusban szavazategyenlőség volt ebben a választókerületben. Mint ismert, az MSZP-DK kettős által irányított baloldal elvesztette a városvezetői szerepét és a nemzeti oldal szerezte a legtöbb mandátumot a közgyűlésben, de további négy kisebb szerveződés jelentheti a mérleg nyelvét. 

kudarcok, pécs
Csizmadia Péter szerint a kudarcok korszakát le kell zárni
Fotó: Laufer László

Erős Pécshez, minél erősebb többség kell,  különben a város a következő években is topoghat. Nyilván fontos, hogy ne az eddigi botrányokban részt vevő képviselője legyen a kertvárosi körzetnek, hanem a józan gondolkodású, és az építő munkában részt venni kívánó Kővári János legyen az, aki képviselje Kertvárost 

– mondta. 

A kudarcok korából elég volt

Csizmadia Péter ugyanakkor azt is elmondta, hogy a szeptember 22-én esedékes választás eredményétől függetlenül, keresni fogják mindenkivel a kapcsolatot annak érdekében, hogy valóban együttműködve és egymás jó gondolatait és jó szándékait egybegyúrva szolgálják közösen a pécsiek érdekét.

– A sehova se vezető, vádaskodó kudarcos városvezetés helyett most a város jövőjét szem előtt tartó szakmai munka indulhat, együtt gondolkodáshoz keressük a partnereket is, mindenkit várunk, aki valóban érdemben tenni akar Pécsért – szögezte le.  – Nekünk erre adtak mandátumot a pécsiek. Van egy programunk, ami a város jövőjét szolgálja. Szeretném ezt a programot összegyúrni az összes többi olyan képviselőnek a gondolatával, programjával, aki mandátumot nyert. Ám, még akár azokkal is, akik egyébként mandátumot ugyan nem szereztek, de előremutató tervekkel léptek elő a választási kampányban. 

Megint mire készülnek?

A fideszes frakcióvezető arra is kitért, hogy a jelenlegi városvezetés elképesztő módon arra készül, hogy már most szeptemberben, a következő testület megkerülésével megalkossa azt a költségvetési rendeletet, amely meghatározza Pécs következő másfél esztendejét. Mindezt úgy, hogy októbertől a jelenleg még regnáló, másokat lenyomó baloldali koalíció nem vezetheti a várost.

– A kiszavazott, megbukott baloldali társaság akarja meghatározni a költségvetést ahelyett, hogy rábízták volna ezt az új testületre. Ez mindent elárul arról a felfogásról, amit valójában tesznek és képviselnek, azzal szemben, mint amit a közösségi oldalakon, a városi lapban hirdetnek hangzatos szavakkal – tette hozzá. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában