Befutó

2 órája

Hétfőig még szavazhatunk a csata évfordulójához kapcsolódó versíró pályázat alkotásaira

Országos versíró pályázatot hirdettek tavasszal a Mohács 500 program részeként. Nagyon sok, 281 pályamű érkezett, amelyekre jövő hétfőig a közönség is szavazhat. A legtöbb voksot kapó alkotások szerzői összesen bruttó 300 ezer forint értékű különdíjnak örülhetnek majd.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

A programot irányító Mohács 500 Nonprofit Kft. a mohácsi csata - 2026-ban esedékes - 500. évfordulójára való méltó megemlékezés jegyében meghirdetett versíró pályázatára május 31-ig várták a pályaműveket. A szervezők azt remélik, hogy a művekben a szerzőknek sikerül kidomborítaniuk a korabeli keresztény harcosok hősiességét, cselekedetük nagyságát, és a versekben a szomorúság mellett a magyarság kultúrája, értékei, élni akarása és sokszínűsége is megmutatkozik majd.

A Mohács 500 program célja, hogy olyan elemek is megjelenjenek az emlékév kapcsán, melyek figyelemfelkeltő és ösztönző hatással bírnak az társadalom egészére - indokolták a pályázat kiírását.

Nagyon sok, 281 pályamű érkezett a megadott határidőig.

A pályaműveket a kiíró mohácsi önkormányzat által felkért kortárs szakmai, és a delegált tagokból álló öt fős zsűri bírálja majd el legkésőbb 2024. augusztus 29-ig.
 A nyertes pályázó bruttó 600.000,a II. helyezett bruttó 300.000, a III. helyezett 100.000 forint értékű mohácsi turisztikai szolgáltatáscsomagban részesül.

A zsűri által előválogatott pályaművekből közönségszavazás alapján bruttó 300.000 forint díjazással különdíjat is hirdet. A voksolás jövő hétfőig tart, az alkotásokat elolvasni, szavazni a www.mohacs500.eu oldalon lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában