Rekordlétszám és jótékonyság

Tegnap, 11:00

Gyermekkacaj, futócipők és látogatók pezsdítették fel a Királyegyházi Cementgyárat

A Holcim Magyarország Kft. idén is megrendezte a már hagyománnyá vált jótékonysági futóversenyt és nyílt napot a Királyegyházi Cementgyár területén. A program a helyi közösség és a cementgyár életének meghatározó eseménye.

Mohay Réka

Holcim_Futoverseny_nyiltnap_2024 - 7

A hétvégi rendezvény nagy sikert arattak, több mint 800 lelkes résztvevővel – köztük családokkal, iskolásokkal és civilekkel.

Rekorddöntés a jótékonysági futóversenyen

Szeptember 20-án, pénteken a Holcim cementgyárának parkolója futók lépteitől visszhangzott: több mint 600-an vettek részt az “Együtt Gyermekeinkért” Jótékonysági Futóversenyen. A Szentlőrinc és Királyegyháza közötti esemény célja nemcsak az egészséges életmód népszerűsítése volt, hanem a helyi iskolák támogatása is. A nevezési díjakból és a vállalati támogatásokból több mint 1 millió forint gyűlt össze, amit 14 helyi iskola között osztanak szét. Az összeget sporteszközök beszerzésére fordítják, hogy a diákokat még inkább ösztönözzék a sportolásra.

„Ez több mint egy futóverseny, ez a térség jövőjének közös építése” – mondta Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. kommunikációs vezetője. Hozzátette, a résztvevők egy betonból készült, egyedi befutóéremmel gazdagodtak, amelyet a Holcim önkéntesei készítettek.

Közösségi nyílt nap a cementgyárban

A futóversenyt követő napon, szeptember 21-én a Királyegyházi Cementgyár nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Több mint 200 ember érkezett, hogy betekintést nyerjen a vállalat kulisszái mögé, és testközelből ismerje meg a fenntartható cementgyártás folyamatát. A résztvevők megismerkedhettek a körforgásos gazdaság alapjain működő gyártási technológiával, a modern ipari folyamatokkal, és a vállalat szakértőivel is beszélgethettek. Az interaktív bemutatók különösen népszerűek voltak, mivel a látogatók közvetlenül kérdezhettek a cementgyártás részleteiről.

Helyi kötődés és társadalmi felelősségvállalás

A cementgyár eseményei különleges alkalmat adtak arra, hogy a helyi lakosok és a vállalat szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki, miközben jótékony célokra is figyelmet fordítottak.

Büszkék vagyunk, hogy ennyi ember csatlakozott az idei rendezvényeinkhez

 – nyilatkozta Hoffmann Tamás, a Holcim Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. 

Célunk, hogy ne csak munkahelyi szinten, hanem a közösségi életben is szerepet vállaljunk, és ezzel is hozzájáruljunk a régió fejlődéséhez

 – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában