Nyugalomban a tó partján

2024.09.08. 20:12

Épek és sérültek együtt szórakoztak az Akadálymentes Turizmus Napján

Immár nyolcadik alkalommal tartották meg az Akadálymentes Turizmus Napját Orfűn, szeptember 7-én. A rendezvény célja idén is az volt, hogy a fogyatékossággal élőket olyan élményekhez juttassák, melyeket amúgy nem, vagy csak nehezen tudnának átélni. Élmény-, sport-, kulturális- és gasztroprogramokkal készültek a szervezők (Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület, People First Közhasznú Egyesület, orfűi önkormányzat és a Medvehagya Ház). Pataki Veronika, People First Egyesület elnöke tájékoztatta hírportálunkat, hogy mintegy 800 látogató vett részt a fesztiválon, mely nagyon sikeresen zajlott. Több fogyatékossággal élőket támogató országos szervezet által nagyobb csapatokban is érkeztek sérült emberek.

A különböző motorok minden évben népszerűek
Fotó: Pataki Veronika

– Az ország minden pontjáról jöttek érdeklődők, a környékbeli városokból, például Bonyhádról vagy Szekszárdról, de messzebbről is, Budapestről vagy Győrből – hangsúlyozta az elnök. 

Mint mondta, a programelemek közül az egyik legnépszerűbb a motorozás volt, s az idei évben újdonságként szerepelt a rally autó kipróbálása. A sárkányhajó is egész nap szelte a tavat, a látássértültek idén is vezethettek autót. Sokan mentek horgászni is, a tó partján nyugalomban, a zavaró hangoktól távol, kellemes hangulatban lehetett tölteni néhány órát.

A tó partján nyugalomban telt a nap
Fotó: Pataki Veronika

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában