Tisztelet a bányász szaknak!

2024.09.02. 14:40

Együtt emlékeztek a III-as Üzem volt dolgozói Kővágószőlősön

Bama.hu

Kővágószőlős – Idén 14. alkalommal gyűltek össze a Zsongorkő Baráti Kör szervezésében a volt III-as Üzemi Dolgozók találkozójára. Az eseményen Varga Géza, a baráti kör elnöke köszöntötte a megjelenteket, és elgondolkodott azon, hogy idén vajon hányan jönnek el, és mennyivel lesznek kevesebben a korábbi évekhez képest.

A résztvevőket Sándor Tibor, Kővágószőlős polgármestere, valamint Benkovics István is köszöntötte, a bányászhimnusz felcsendülését követően a település vezetője, az utódvállalatok képviselői és a szakszervezetek elhelyezték a megemlékezés koszorúit az emlékkőnél.

Az ünnepséget követően az iskola tornacsarnokában dr. Kerekei Ferenc, a Radioaktív Hulladék Kezelő Kft. főmunkatársa tartott szakmai előadást a hazai radioaktív hulladék kezelésének jelenlegi helyzetéről. Az előadás után ebéddel zárult a program, majd kötetlen beszélgetés keretében idézhették fel a volt dolgozók a régi idők emlékeit. Az esemény ismét lehetőséget adott arra, hogy a résztvevők közösen emlékezzenek meg a múltról, és erősítsék a baráti kötelékeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában