Végjáték

2024.09.01. 12:00

Arcátlanság: botrányos megbízás a városházán

Arcátlanság, hogy úgy adnának 16 millió forintos megbízást egy tanácsadónak, hogy néhány hét múlva már új összetételű közgyűlés lesz – mondta Barkóczi Csaba az 50 milliós MSZP-s sportlobbista kapcsán a költségvetési bizottság ülésen.

Bóka Máté Ciprián

Tudják, mi történt Óbudán? – tette fel a kérdést Hencsei Zsolt, a Tiszta Kezek Frakció tagja a minap a jogi- és ügyrendi bizottság ülésén azzal kapcsolatban, hogy az óbudai MSZP-s Török Ottót idén októbertől újabb 16 milliós tanácsadói megbízáshoz akarja juttatni az amúgy csak októberig regnáló baloldal. Török Ottó ugyanis 2025-ig lenne polgármesteri megbízott, aki a sportberuházásokért felel. Ezért a munkájáért eddig is felvette az 50 millió forintot, ám az elmúlt öt évben sem akvapark, sem fedett jégpálya, sem stadion, sem tanuszoda nem épült meg, sőt még egy kapavágás sem történt. 

Mi folyik itt és ott?

Hencsei Zsolt pedig arra utalt, hogy az óbudai botrányban idén márciusban fogták el az első gyanúsítottakat, köztük a baloldal fontos háttéremberét, P. Gábort, illetve társait, D. Róbertet, valamint F. Lászlót, Kiss László bizalmasát, felesége korábbi üzlettársát. A Magyar Nemzet megírta, hogy júniusban a nyomozó ügyészek elvitték Óbuda  alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt, akit a baloldali ellenzéki összefogás támogatott. Majd augusztus 14-én Kiss László DK-s polgármestert is őrizetbe vették. Mindkettőjüket vesztegetéssel gyanúsítják, illetve felmerült a fiktív szerződések kérdése is. 

Nem hiszi el

Mindenesetre a bizottság DK-s elnöke, Kunszt Márta azt felelte Hencsei kérdésére, hogy ismeri az óbudai történetet, de "azt nem hiszi el".

Aztán nem sokkal később – hiába ellenezte ezt Kamarás Péter, a Fidesz-KDNP-ÖPE tagja is – Kunszt szinte szemrebbenés nélkül megszavazta Török Ottó újabb millióit, holott októbertől már nem is lesz tagja a közgyűlésnek az elnöknő.

Ugyanígy a jelenleg még baloldali többségű költségvetési és gazdasági bizottság is elfogadta az újabb, meglehetősen feleslegesnek tartott, leginkább politikai barátnak szánt kiadást. 

– Ez bánatpénz a leköszönő gárdától, ami felháborító és arcátlanság

 – vélekedett a fideszes Barkóczi Csaba a költségvetési bizottság ülésén. Azt is elmondta, hogy függetlenül attól, hogy Török Ottót milyen szálak kötik az MSZP-hez, ilyen döntést meg lehetne hozni október után is, ha a következő testület feláll és lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy az új testület döntsön arról, hogy szükség van-e ilyen sportlobbistára vagy sem. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában