Lesz mit nézni

2024.09.09. 16:20

A mauzóleum is kitárja kapuit

Különleges látnivalóval várják a Bólyba látogatókat a Kulturális Örökség Napok keretein belül – szeptember 21-én, szombaton 10 és 12 óra között a Batthyány-Montenuovo mauzóleum díjmentesen lesz látogatható.

Wald Kata

Az Európai Unió és az Európa Tanács által közösen szervezett rendezvénysorozat részeként országszerte több ezer műemlék nyitja meg kapuit, köztük néhány olyan is, amely az év többi részében zárva tart, mint például a bólyi mauzóleum. 

Szintén szeptember 21 -én a Homorúdi tájházban is indulnak épületvezetések 14 és 17 óra között a Kulturális Örökség Napok részeként - az 1900-as évek elején épült kis lakóház mára az egyetlen ebből a korból, amely eredeti formájában fennmaradt, hiszen az 1956-os jeges árvíz a Mohács-szigeten az épületállomány szinte teljes egészét elsodorta, tönkretette. A Homorúd Jövőjéért Egyesület tagjai a 30-40 perces program során megmutatják a tájház és a falumúzeum épületeit, megismertetve a látogatókkal a Mohács-sziget történetét. 

Óbányán az Illatosház várja a Kulturális Örökség Napokhoz kapcsolódva az érdeklődőket - szeptember 21-én 10 órakor, 22-én pedig 16 órakor  indulnak az épületvezetések, bemutatva a vendégeknek az 1908 körül épült jellegzetes dél-dunántúli, hosszútornácos házat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában