Maradt még a nyárból

2024.08.27. 14:40

Punnany Massif, Halott Pénz – hemzsegnek a baranyai zenészek a SZIN-en

A nyár utolsó nagy zenei fesztiválja következik a héten Szegeden. A fellépők között bőven találunk Baranyához köthető formációkat, a Szegedi Ifjúsági Napok fesztiválozói a Halott Pénz, a Punnany Massif és Mehringer előadását élvezhetik.

Jusztin Levente

Szinte hagyományosan Szegeden zárják a nyári fesztiválozók az idei szezont augusztus 28-tól augusztus 31-ig. A Szegedi Ifjúsági Napok ezért is lehet sokaknak kedves bulihely, ahol rengeteg pécsi vagy baranyai zenekar lép fel.

A Punnany Massif is hódít
A Punnany Massif is hódít

Csütörtökön a nagyszínpadokon hódít a Punnany Massif és a Halott Pénz is

Világsztárokat is köszönthet a SZIN-re ellátogató közönség, hisz Armin Van Buuren, Zara Larsson is a fellépők névsorában található. A világsztárokkal teletűzdelt névsorban sok baranyai fellépővel is találkozhatunk.
Szerdán egyből hárman is fellépnek, közülük a legnagyobb név a 30Y. Ők este tízkor kezdenek az SZTE Színpadon, egészen 23.15-ig őket lehet látni. Aki korábban is szeretne már pécsi zenét hallgatni, az megteheti fél nyolckor. A fiatal tehetség, Mehringer lép fel a Jim Beam Arénában egészen fél kilencig. A pécsiek sorát a FILC zárja, akik a Fonó Világzenei Színpadon lépnek fel. A koncertjüket hivatalosan a szerdai belépővel hallgathatják meg, de már csütörtök hajnalban kezdődik koncertjük, pontosan fél kettőkor és fél háromig fog tartani.

Csütörtökön igaz „csak” két Pécshez köthető zenekart találhatunk a színpadokon, de igazi sztárcsapat az a kettő. Először a Halott Pénz mutatja meg magát Borsodi Nagyszínpadon fél kilenctől egészen este tíz óráig. Az időpont tökéletes, hisz utánuk a világsztár Armin Van Buuren folytatja a bulit. A másik nagyszínpad, a BP Nagyszínpad várja a Punnany Massifot, akik szinte egy időben Marsalkóékkal, este kilenctől játszanak negyed tizenegyig.

Ha pénteken lazább pécsi élményre vágyunk, akkor a Fejnélküli lovas műsorát ajánljuk, aki a Fonó Világzenei Színpadon lép fel aznap elsőként fél öttől fél hatig.

Szombaton pedig egy igazán szép lehetőségben lehet része az egyik baranyai zenekarnak. A Hangfoglaló Program azt a célt szolgálja, hogy országos szinten támogassa a kevésbé ismert, de tehetséges zenekarokat abban, hogy minél többször kapjanak lehetőséget élőben bemutatkozni. Ebbe a programba került be idén a Vodka For Kids, akik szombaton negyed ötkor melegíthetik be a BP Nagyszínpad közönségét az aznapi sztárfellépők koncertjeire.

A közlekedés sem bonyolult

Mivel autópálya nincsen Pécs és Szeged között, így nincs nagy eltérés, ha autóval vagy tömegközlekedési eszközzel megyünk a fesztiválra. Autóval két és fél óra alatt lehet odaérni Szegedre. Busszal ez már három és fél óra, a városban pedig a Mars térről a 60, 60Y, 70, 71, 71A, 72, 72A jelzésű autóbuszok, vagy az 5-ös, 6-os trolibuszok közlekednek az Újszegedi Partfürdőhöz, ami otthont ad a nyár utolsó nagy zenei fesztiváljának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában