Javítás és csere

2024.08.18. 13:40

Megújultak az óvodai játszóterek a nyáron

Wald Kata

Megújultak az óvodai játszóterek a nyári időszakban - egy tavaszi kormányhivatali vizsgálat megállapította, hogy az intézményekben található eszközök egy része nem felel meg az uniós előírásoknak. Voltak játékok, amelyek esetében csak javításokra volt szükség, egyes esetekben pedig a teljes cserét kellett megvalósítani. 

Mint Polics Józseftől, Komló polgármesterétől megtudtuk, négy óvodában – a szilvásiban, a kökönyösiben, a körtvélyesiben és a mecsekjánosiban – a legtöbb elem helyére újat vásároltak, és az ütéscsillapító burkolat is elkészült, illetve a többi intézményben is megtörténtek a szükséges javítások és karbantartások. A munkák befejezésének határideje szeptember 15-e, de úgy tűnik, hogy ennél korábban, már a nyári szünet végére elkészül a kivitelező a feladattal.

- A legnagyobb felújítás a körtvélyesi óvodában valósult meg, ahol a pincétől a padlásig, az épület valamennyi helyiségében a festési munkákat elvégezték, teljesen megújítva ezáltal a belső tereket - emelte ki a polgármester. - Az épület tetőszerkezetének javítása is megtörtént, így beázásoktól - amelyek a szélsőséges időjárás okozta nagyobb esőzések esetén fordultak elő - már nem kell tartani a jövőben - tette hozzá Polics József. 

Az óvodákat érintő felújításokra a város mintegy 30 millió forintot költött saját forrásaiból. 

Polics József, a Tompa Mihály utcai óvoda nagyszabású bővítési terveivel kapcsolatban kérdésünkre elmondta, a pályázati szakaszban tart a beruházás, a szükséges hiánypótlások megtörténtek, remélhető, hogy a támogatási szerződés megkötésére hamarosan sor kerülhet. A Fenntartható Városfejlesztési Stratégiában prioritásként szerepelő, mintegy egymilliárd forintos óvodafejlesztés eredményeként a mai kor igényeinek mindenben megfelelő, hat csoporttal működő intézményt alakítanak ki a város központjában. A terv szerint 2025. nyarán indulna az építkezés, és 2026. szeptemberétől már egy teljesen megújult, modern intézmény fogadná a gyerekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában