Az állatok inkább kerüljék

2024.08.20. 09:32

Komoly veszélyeket is rejthet a medence

Ezekben a napokban, aki csak teheti, medencézik – ehhez remek termékeket lehet kapni, sőt, akár magunk is készíthetünk egyet otthon. A vegyszerezés sem olyan költséges vagy bonyolult, így egyre több kertben található már hűsítő víztükör.

Bama.hu

2226894545

A köpönyeg.hu írta meg, hogy a medence nem csak számunkra vonzó: a víz több szempontból is csalogató az állatoknak, erre érdemes felkészülni. A pockok, egerek, sünök és más kis állatok is inni igyekeznek a forróságban. Ez leginkább a süllyesztett medencék esetében lehet gond.

A bepottyanó állatok ugyanis könnyen bele is fulladnak a vízbe, ezért érdemes egy kisállatmentő rámpát beszerezni, amit ma már sok helyen lehet kapni. 

Ez még akkor is hasznos, ha béka kerül a vízbe, hiszen a vegyszerek miatt a kis kétéltűek is gyorsan felmérik, hogy nem feltétlenül volt jó ötlet a csobbanás, de távozni sokszor már nem tudnak.

Egészen más a helyzet a rovarok esetében. A csíkbogarak és vízi poloskák ugyanis egyrészt röpképesek, vagyis könnyen kiszúrják a medencét a magasból, másrészt nem zavarja őket a vegyszer sem – a hátonúszó poloska pedig csípni is tud, fájdalmasat. Ellenük két módszert is alkalmazhatunk. Letakarjuk a medencét, vagy sokkolással pusztítjuk ki a rovarok táplálékát, az algát – így a ragadozó rovaroknak sem lesz csábító a medence. Egyébként hálóval könnyen kitessékelhetőek a vízből, így a fürdésben nem akadályoznak minket, de a nyugodt medencébe visszatérnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában