Politika

2024.08.06. 20:00

Jobbikos jelöltet indít a baloldal Kertvárosban, de valami nem stimmel

Máris durvul a kampány, holott még csak a minap kezdték el a jelöltek az aláírások gyűjtését. Négy induló már le is adta az íveket.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Teljesen furcsán alakul a baloldaliak kertvárosi kampánya, amely során elvileg Fürj Csaba jobbikos politikust indítják a szeptember 22-én szavazategyenlőség miatt megtartandó választáson. Ugyanakkor az elmúlt napokban szinte alig volt látható Fürj tevékenysége, a közösségi oldalán is két nagyon rövid bejegyzésben adott számon indulásáról és arról, hogy sikerült leadnia az indulásához szükséges ajánlóíveket. Mindeközben a jobbikos pártembert, Fürj Csabát igyekeznek „civilként" eladni, bízva abban, hogy ezzel a jobbikos múltat is elfedhetik, és azt, hogy Gyurcsány Ferenccel szövetkezett a jelenlegi koalíció. 

A jobbikos jelölt kapcsán felmerültek olyan információk is, hogyha a Tisza Párt indítana jelöltet, akkor a jelenlegi városvezetői koalíció visszaléptetné . 

Barkóczi Csaba fideszes képviselő a közösségi oldalán arra is kitért, hogy a pécsi polgármester a háttérben tárgyalhat a Mellár Tamás-féle Mindenki Pécsért Egyesülettel, amely néhány napja nyílt levelet írt Péterffyéknek egy hiteles civil jelölt támogatását kérve, s a polgármester a megegyezés érdekében már el is engedné a jobbikos politikus kezét. 

Kezdődik a sárdobálás

A 15. választókerületben a nemzeti oldal, az Összefogás Pécsért Egyesület, a KDNP és a Fidesz alkotta szövetség jelöltjeként Kővári János indul. A korábbi parlamenti képviselővel kapcsolatban pedig Horváth Csaba "politológus" nyilatkozott a baloldali kampánycéloknak megfelelő elfogultsággal. Kővárit igyekezett kedvezőtlen választási eredménnyel támadni, holott az ÖPE-KDNP-Fidesz jelöltje eddig azokon a választásokon, amiken elindult 83 százalékos arányban sikerült mandátumot elnyernie. 

Ezzel párhuzamosan a városházi propagandasajtó – szokásos – névtelen cikkében igyekezett csúsztatni, mintha a függetlenként induló Körömi Attila nem tudta volna összegyűjteni a szükséges íveket. Az MSZP-DK-s propagandát folytató kiadvány hétfő kora délutáni írásában ugyanis azt állította, hogy Kővári, Fürj és a Mi Hazánk részéről Horváth Sándor László adta le hétfőn az íveket, holott tény: Körömi hétfő reggel maga is ugyanezt tette. Ezzel együtt a „cikkben" szereplő állítással szemben Körömi nem volt „ex-miépes". 

Az önkormányzati sajtónak ez fájhat

Körömi azért is szúrhatja a városi lap főszerkesztőjének, a szocialista körökben igen népszerű Nimmerfroh Ferencnek a szemét, mert Körömi Péterffvvel kapcsolatban súlyos kritikákat fogalmazott meg. A független jelölt a polgármesteren a 2019-ben vállalt ígéreteit is számon kérte, ezek között hangsúlyos szerepet kapott a hiteles tájékoztatás is. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában