Megemlékezés

2024.08.22. 16:40

Idén is összegyűlnek az egykori bányászok

Mészáros B. Endre

A bányászok nem felejtik el régi munkahelyüket, bányásznap alkalmából évről évre újra és újra összejönnek a régi munkatársak. A volt III.-as üzemiek az üzemi deltánál álló szolid kis emlékműnél - emlékkő táblával - találkoznak szeptember elsején 10.30 órakor koszorúzni. Egyébként a kővágószőlősire befutó út deltája sokkal többet érdemelne. Egykor ugyanis itt kanyarodtak el a buszok a II.-es, IV-es és V-ös számú bányaüzem felé, mondhatni itt található a mecseki uránbányászat geometriai központja.

Megemlékeznek továbbá a II-es és V-ös üzemiek is a bányászmúltról, méghozzá két alkalommal is. Augusztus 31-én 10.30 órakor a II-es üzem bejáratánál találkoznak, majd Bakonyán megkoszorúzzák a bányászemlékművet, aztán átmennek Kővágótöttösre egy vidám beszélgetésre. 

Szeptember 7-én is szerveztek találkozót Bakonyára, ezen a napon 11 órakor tartanak az emlékműnél ünnepséget, amikor a Bányásszív zenekar is fellép.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában