Pótolták az ellopott padot is

2024.08.12. 08:20

Éjszakai rongálások: fokozottabban figyel ezentúl a közterület-felügyelet Ispitaalján

Éjszakánként fokozottan figyeli a közterület-felügyelet Pécs Ispitaalja városrészét, ahol az elmúlt hetekben több közterületi rongálás, valamint lopás is történt – jelezte a közösségi oldalán a körzet megválasztott képviselője. Barkóczi Csaba beszámolt arról is, hogy egy megerősített, betonlábas darabbal pótolták a Kandó Kálmán utcai buszmegállóból ellopott padot.

Balikó Gergely

Fotó: Sergio J Lievano

Elkészült az újabb, betonlábas pad a Kandó Kálmán utcai buszmegállónál. Szomorú, hogy ismeretlenek előbb megrongálták az eredetit, majd utána a kihelyezett újat pedig ellopták. A közterület-felügyelet vezetője ígéretet tett arra, hogy mostantól éjszakánként fokozott jelenléttel figyelik a városrészt az elmúlt hetek eseményeinek tükrében

 – fogalmazott a jobboldal képviselője.

Mint korábban megírtuk, elloptak egy korábban rongálás miatt újra cserélt köztéri padot a Kandó Kálmán utcában. A július utolsó hétvégéjén megrongált padot a városüzemeltetési cég munkatársai Barkóczi Csaba jelzése nyomán egy újra cserélték, néhány nappal később azonban új padnak lába kélt.

A nemzeti oldal képviselője akkor arról írt, hogy „itt az ideje, hogy ősztől nekiálljunk feléleszteni a Páva Zsolt idején elindított térfigyelő-kamera telepítési programot, kiterjesztve a Köztársaság tér egészére és a teljes Mártírok útjára”. A bejegyzéséhez hozzászólók túlnyomó többsége támogatta a képviselő ezen javaslatát.

Barkóczi Csaba választási programjában a térfigyelő-kamera telepítésén túl az éjszakai órákban megerősített közterület-felügyelői jelenlétet ígért a Köztársaság téri játszótérnél a rongálók, hajléktalanok és graffitizők távoltartására. A képviselő Facebook-bejegyzése alapján úgy tűnik, ez utóbbit sikerült is teljesítenie.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában