Szabályok

2024.08.04. 18:30

Digitális tartalomra is érvényes a szavatosság

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: brizmaker

Külön szabályok vonatkoznak arra az esetre, ha valaki digitális tartalmakat, például filmeket vagy szoftveralkalmazásokat vásárol. A Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület tájékoztatója szerint ezek körébe tartoznak például az egyszer letölthető videojátékok, a heti linkek egy hírportálhoz, amelyekért előfizetési díjat fizet a fogyasztó, vagy a folyamatos felhőalapú tárolási szolgáltatás is.

Fontos tudni, hogy a fogyasztót minden esetben megilleti a kétéves szavatossági jog, ha a digitális tartalom vagy szolgáltatás hibásnak bizonyul, eltér a termékismertetőben leírtaktól, vagy nem úgy működik, ahogy az elvárható lenne. Ha a szolgáltató nem tudja díjmentesen kijavítani a tartalmat vagy a szolgáltatást észszerű időn belül, és anélkül, hogy az a fogyasztóra nézve jelentős kényelmetlenséggel járna, a vevő árleszállítást igényelhet. Egyes esetekben pedig a szerződés felbontására is van lehetőség. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában