Régóta várt fejlesztés

2024.08.09. 15:00

Elkezdődött a munka a bodai bekötőúton

Közel 3 kilométer hosszú útszakasz újul meg a 6-os számú főúttól északra, Boda település felé. A bekötőút rekonstrukciójára már nagyon vártak a helyiek.

Tóth Viktória

A járművezetők türelmét kérik a bekötőút felújítása kapcsán

Fotó: Laufer László

– A 66108-as jelű bodai bekötőút a Magyar Falu Program keretében újul meg társaságunk saját kivitelezésében. A felújítás a 6-os főút út és a bodai Petőfi Sándor utca 22. szám közötti szakaszt érinti, valamint a bekötőút részeként a 6-os főút déli oldalán a Tüzép előtti útszakasz is megújul – fogalmazott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

boda, bekötőút
Dolgoznak a bodai bekötőúton
Fotó: Kovács Győző

Továbbá ismertette, hogy az útfelújítás augusztus második hetében kezdődött padkanyesési munkákkal. Ezt követően szeptemberben a meglévő burkolat csiszolómarásával, majd a pályaszerkezet lokális javításával folytatódik a munka. 

–  A felújítással érintett útszakasz teljes felületén két új aszfaltréteget építünk be. Az aszfaltozási munkák előreláthatólag 4 hétig tartanak, ezt követően kerül sor az új padka megépítésére is. Végül a megújult bekötőút új aszfaltszőnyegén burkolati jelek felfestésével zárul a munka, várhatóan október végén. Az építési munkák idejére félpályás forgalomkorlátozásra, jelzőőrös irányításra, esetenként rövid idejű teljes útzárra számíthatnak az erre közlekedők. A munkák idejére az autósok türelmét és megértését kérjük, a beruházást az ő érdekükben végezzük – hívta fel a figyelmet az osztályvezető.

A bekötőút felújításának fontossága

Kovács Győző, Boda polgármestere hangsúlyozta, hogy nagyon örülnek a település lakosai a beruházásnak.

– Az útfelújítás nagyon jókor jött, évtizedek óta tartó problémánk oldódik meg ezzel. Én 34 éve vagyok polgármester és ezt az utat azóta csak javítgatták, a teljes felújítás nem valósult meg. Nagyon köszönjük a döntéshozóknak a település nevében. A munkálatok során sokszor le lesz zárva bizonyos szakasz, de ennyi áldozatot mindenkinek megér a dolog. A TOP-os pályázatunk mellett ez lesz a másik legnagyobb, leglátványosabb beruházás, mely elkészülte után a településen élők és az ide utazók számára a komfortérzetet nagy mértékben növelni fogja – fogalmazott a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában