Átfogó helyreállítási munkálatokra kérte a Biokomot

2024.08.29. 11:00

Barkóczi: kaotikus viszonyok uralkodnak a Móricz Zsigmond téri parkban

Barkóczi Csaba, Pécs 9-es számú egyéni választókörzetében a júniusi helyhatósági választáson a pécsi polgári szövetség színeiben mandátumot nyert képviselő szerint olyan áldatlan állapotok uralkodnak a Móricz Zsigmond téri parkban, amelyet nem hajlandó tovább tűrni, ezért átfogó helyreállítást sürget.

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

A nemzeti oldal politikusa, Pécs-Ispitaalja megválasztott képviselője a Facebook-oldalán dörgedelmes bejegyzést tett közzé, amelyben úgy fogalmazott: „nem vagyok hajlandó tovább tűrni azokat a kaotikus viszonyokat, amelyek a városrészünkben lévő Móricz Zsigmond téri parkban (Domus-park) uralkodnak. Ezért átfogó helyreállítási munkálatokra kértem a városüzemeltetési társaságot”.

Felsorolása szerint a helyükről elmozdított és a téren szanaszét hányt, sok esetben megrongált köztéri padok visszaállítása mellett a játékelemekről a graffitik és firkák eltüntetése, valamint a több helyen kidőlt játszótéri kerítés helyrehozása és lefestése csak az első lépések a rendezettség helyreállításához. Egyúttal úgy vélte, a park esztétikusságának megteremtése ennél többet is kívánna.

Barkóczi Csaba leszögezte: méltatlan Pécshez, hogy a tanévkezdés révén a városunkba vasúton, vagy távolsági buszokon érkező diákokat, köztük számos külföldi egyetemistát ilyen állapotok fogadnak. „Ahogy az Ispitaalja városrésznek ezen a környékén élő pécsiek miatt is több figyelmet és nagyobb rendet érdemel a terület” – írta.

A képviselő, aki a közösségi oldalán emlékeztetett arra is, hogy szeptember 22-én időközi önkormányzati választást tartanak Megyer-Kertvárosban. Szavai szerint kedd este Kertvárosban zárta a napot, ahol Nagy Imre úton élő pécsieket kereste fel annak érdekében, hogy a támogassák szavazatukkal Kővári Jánost, akinek - mint kiemelte - közgyűlési munkája a város működésének stabilitását fogja jelenteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában