Töretlen a balatoni járatok népszerűsége

2024.08.14. 11:00

Augusztus utolsó napjáig közlekednek a Komlót a magyar tengerrel összekötő autóbuszok

Idén is rendkívüli népszerűségnek örvendenek a Komló és a Balaton között közvetlen összeköttetést biztosító buszjáratok - ahogy a korábbi években, úgy ezen a nyáron is nagyon sokan élnek az átszállás nélküli közlekedési lehetőséggel.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Az iskolai nyári szünet ideje alatt közlekedő járat - amely három évvel ezelőtt, harminc évnyi szünet után, a Komlói Autóbuszos Tömegközlekedési Blog indítványára indult el - az igényekre reagálva folyamatosan bővült, így immár tizenegy balatoni települést köt össze Komlóval. Balatonlelle, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő érintésével pénteki, szombati és vasárnap napokon 7.35-kor indul átszállásmentes járat Zalakarosra, az autóbusz végállomása a fedett fürdő.

A Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Blog szerint a járat népszerűsége elsősorban abban rejlik, hogy az utasok Komlón felszállnak és kényelmes, klímás autóbusszal, átszállás nélkül érik el a Balaton déli partját, illetve a kiváló gyógyvízéről ismert Zalakarost. A járatok népszerűségét mutatja, hogy a hétvégi napokon dupla autóbuszt indít a Volánbusz Zrt.

A Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Blog arra hívja fel a figyelmet, hogy idén nyáron még két hétvégén lesz lehetőség a magyar tenger elérésére közvetlen autóbuszos összeköttetéssel  - a szezon utolsó járata augusztus 31-én, szombaton indul.

Ugyanígy a nyár folyamán átszállás nélkül elérhető Komlóról Orfű, napi három járattal, a szabad- és munkaszüneti napokon. Harkányba és Siklósra pedig a hét minden napján 7:30-kor indul közvetlen járat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában