Szabad a grund

2024.07.11. 19:15

Új játszótér épül a Komlóverzum mellé

Gazdagon felszerelt új játszótér épülhet hamarosan Komlón - a Szerencsejáték Zrt. kezdeményezte „A játék összeköt!” program keretében befogadó játszótér építését Komlón, a Nemzeti Lottótársaság felajánlásában.

Wald Kata

Forrás: MW

Fotó: Csudai Sándor

A programban eddig összesen 28 játszóteret építettek országszerte és az idén további öt létesítmény megvalósítását tervezik saját erőforrásból - ezek között Komló is szerepel. 

A támogatás keretében olyan befogadó, mindenki számára használható, gazdagon felszerelt játszóterek épülnek, ahol a fogyatékossággal élő és ép gyermekek az együtt játszás élményén keresztül válhatnak elfogadó, nyitott felnőttekké. Ezek a speciális szakmai követelményeknek megfelelő játszóterek egyedülálló tematikával rendelkeznek, melyet a fejlesztéssel érintett településekkel közösen alakítanak ki - Komlón a játszótér a Komlóverzum szomszédságában kap helyet, tematikájában a látogatóközpont által nyújtott élményekhez igazodva, bővítve a létesítmény környezetének komplexitását.

A megvalósítás első lépéseként megtörtént a szükséges nyilatkozatok aláírása és megkezdődött a pontos helyszínrajz kidolgozása, valamint a látogatóközponthoz szorosan kapcsolódó tematika meghatározása - az eredeti tervek szerint a játszótér központi eleme köré rekortán burkolat kerül, a többi részen homokkal oldanák meg az ütéscsillapítást. Az önkormányzat azonban 6 millió forint önerő biztosításával segítené elő, hogy a játszótér egésze öntött gumiburkolat borítást kapjon, a nagyobb biztonság, a tartósság és a kedvezőbb karbantartási költségek érdekében - a részletekről a héten tartott testületi ülésen tárgyaltak a képviselők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában