Trükk

2024.07.30. 07:04

Máris átnevezték az egyesületüket a baloldaliak

Folytatódik a kavarás a jelenlegi baloldali koalíció körül, amely elvesztette a többségét. A júniusi választáson elindult csapat háttérszervezetét máris átnevezték, egyelőre nem tudni, mikor lesz vége a trükkök bevetésének.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

A választási eljárásról szóló törvény alapján nyújtott be kifogást a Helyi Választási Bizottsághoz Körömi Attila, volt momentumos politikus még a júniusi választás előtt. A Pécs Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltjének, Péterffy Attilának, és tizenhét egyéni választókerületi társának a nyilvántartásba vétele ellen nyújtott be panaszt, mert az egyesület céljai között törvénytelen passzus is szerepelt. Ám már a szervezet létrehozása is komoly kérdéseket vetett fel, de Körömi sorra vette azokat a történéseket, a trükkök sorát, amik az egyesület létrehozásához vezettek. 

Péterffy-Bodnár, trükkök
Trükkök: vajon meddig folytatja a baloldali szervezet?

A baloldali csoportosulás 2019-ben még Mindenki Pécsért Egyesület mögé bújva indult, de összevesztek annak vezetőjével, ezért 2021-ben bejelentették a Pécs Jövője Egyesület létrehozását a bíróságon. 

Pár hét múlva viszont azt, hogy a balos frakciószövetségük Pécs Jövőjéért néven (tehát másként) fog futni a városházán. Aztán két hónap múlva bejelentették, hogy mégsem Pécs Jövőjéért, hanem Pécs Jövője frakciószövetség név alatt folyatják ténykedésüket.

Egy év múlva, 2022-ben Pécs Jövője Egyesület élén aztán megjelent az a vagyonos dr. Bodnár Imre, aki egyes vélemények szerint az elmúlt években ügyvédgárdájával több százmillió forintnyi megbízáshoz jutott Péterffy közreműködésével, de nemrég is kapott némi „aprót" egy néhány milliós megbízás keretében.  Idén januárban azonban a Pécs Jövőjéért Egyesületet is elindították, a korábbi szervezetet, a Pécs Jövőjét pedig átnevezték A Város Jövője Egyesületre. 

Ezzel azonban még nem volt vége. 

Trükkök: mikor lesz vége?

A baloldaliak a júniusi választáson a Pécs Jövőjéért Egyesület színeiben indultak el, de július közepén már ezt is átnevezték. A Gyurcsány Ferenccel szövetkező pécsi polgármester nevét is megkapta a szervezet, valamint egy "civil" jelzőt is, holott egyértelműen politikai tevékenységet folytatnak pártemberek közreműködésével. Az újabb trükk után a Péterffy Attila Pécs Jövőjéért Civil Egyesület lett a legfrissebb verzió, ám nem kizárt, hogy újabb változatok lesznek, hiszen egzisztenciális kérdés is lehet bizonyos személyek esetében, hogy megtartsák a hatalmukat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában