Gyorstalpaló a nőiségről

2024.07.16. 20:00

A világon először zajlott Kurtizántábor Bikalon

Nőiségről, intimitásról, életszeretetről kaphattak gyorstalpalót a hölgyek Bikalon. Lezajlott ugyanis a világon először megrendezett Kurtizántábor, adta hírül a bikali Reneszánsz Élménybirtok. Az egyedi ötlet mentén szervezett kezdeményezést az Ágens művésznéven ismert Gyimesi Ágnes vezette.

Mohay Réka

Forrás: Élménybirtok Bikal

Gyimesi Ágnes, avagy Ágens a bikali Reneszánsz Élménybirtok évközi programjain is rendszeresen tart rövid, interaktív előadásokat kurtizánképző címen, Zina „álnéven”. Ez alatt azonban nem a szó pejoratív jelentését kell érteni, hanem sokkal inkább a nőiség megélését. A kurtizánkézpőhöz hasonlóan a Kurtizántábor célja is ez volt, illetve a párkapcsolati harmóniára való törekvés, mindezt humoros, közvetlen módon. Sok hölgy mellett, némelyeket párjuk is elkísért az alkalmakra, melyeket színházi előadások, foglalkozások, beszélgetések, vita és elmélkedés kísért.

kurtizántábor, Bikal, előadás
Kurtizántábor zajlott, a világon először Bikalon

A program olyan nagy sikert aratott, hogy a szervezők már a jövő nyári időpontokon gondolkodnak.

Az élménybirtok közösségi oldalán megosztott rövid, videós összefoglalóból kitűnik, több női résztvevő is azért csatlakozott a Kurtizántábor programjához, hogy a nőiességét keresse és újra felfedezze, visszataláljon önmagához, jobb önismeretre tegyen szert, s ahogyan az egyik résztvevő fogalmazott, anyaként, feleségként végre több lehessen, mint az állandó bejárónő vagy éppen taxisofőr.

A Kurtizántábor résztvevői festői környezetben pihenhettek

Az Élménybirtok néhány írásos résztvevői visszajelzést is megosztott. Ezek szerint a résztvevők közül voltak, akik életük egyik legmeghatározóbb hétvégéjének írták le az eseményt. Pozitív visszajelzés érkezett arról is, hogy többféle téma és stílus volt jelen a táborban, sok nevetéssel és érzelemmel. A táborozó hölgyek egyetértettek abban, hogy sikerült kikapcsolódniuk, és elgondolkodtak az élet különböző aspektusain, például a határok felállításán, a bizonyos helyzetekben való nemet mondás fontosságán. Hazatérve próbálták hasznosítani az ott szerzett energiákat és nyitottabban viszonyulni a többi emberhez.

A bikali Élménybirtokon 2012 óta dolgozik a Gyimesi Ágnes vezette Ágens Társulat, független, a helyszínen rendszeresen fellépő alkotóközösségként, akikkel gyakran találkozhatnak a színpadon a birtok látogatói.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában