Vonzó a melegvíz

2024.07.09. 14:40

Fesztiválra hangolódtak vízipisztolyozással a harkányi fürdőzők (galéria)

Harkány fürdőjében is tombol a nyár, szerencsére a lazítás mellett akad rengeteg program is. A strandozók előző héten vízipisztolyt ragadtak egy rekordkísérlet érdekében, a következő hétvégén pedig a XXIX. Harkányi Fürdőfesztivál veszi kezdetét.

Jusztin Levente

Második alkalommal szervezte meg a II. Országos Vízipisztoly Csatát a Magyar Fürdőszövetség, melyhez több baranyai helyszín is csatlakozott. A Harkányi strand is helyszín volt a szintén harkányi Dráva Hotel és a pécsi Hullámfürdő mellett, ám a tavaly felállított rekordot idén nem sikerült megdönteni. 2023-ban összesen 5900-an vettek részt a csatában, idén viszont kevesebb résztvevő fogott pisztolyt, 5500-an voltak ott. 

fesztiválra, harkány, vízipisztoly
Fesztiválra fel, vízipisztolyt a kézbe!
Fotó: Löffler Péter

Ám a ha valaki azt gondolná, hogy Harkányban nem töltötték meg örömmel a strandhelyet a lövöldözők, az rosszul hiszi. Az országos program elérte a célját, a strandhelyek népszerűsítése mellett remek hangulatot teremtett a rengeteg csatázó, de a fesztiválok hangulatát következő hétvégén kapjuk meg igazán.

Közeleg a fesztivál

A nyári forróság és a színes programok is a fürdő területére csábítják az embereket, főleg a következő hétvégén, amikor a XXIX. Harkányi Fürdőfesztiválra látogathatnak el az érdeklődők. Július 19-től 21-ig, tehát egész hétvégén várja a fürdő azokat, akik a strandolás mellett a koncertekre és az egyéb bemutató programokra kíváncsiak. A három nap bemutatói közül szokásosan a vizespóló versenyt várják a legtöbben, évek óta elmaradhatatlan programeleme a fesztiválnak. Dj Duly és Dj Bara is biztosítja idén is a hangulatot, de mint minden évben, most is fellépnek országos hírű fellépők. A Hooligans pénteken, a TNT és Zoltán Erika szombaton, PIXA pedig vasárnap látogat el a fürdővárosba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában