Partnerségben a fejlődésért

2024.07.23. 20:00

Csizmadia Péter: Debrecen követendő példa számunkra

A választásokon a közgyűlésben többséget szerzett jobboldal célja, hogy változást érjen el Pécsen, amely így megkezdheti a felzárkózást az olyan sikeres nagyvárosokhoz, mint Debrecen – erről beszélt lapunknak Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz frakcióvezetője, aki nemrég hajdú-bihari vármegyeszékhelyre látogatott az ottani városvezetés meghívására.

Balikó Gergely

Fotó: Laufer László

Debrecen az ország egyik legsikeresebb nagyvárosa, az ottani jó gyakorlatokat érdemes megismerni, valamint szakmai kapcsolatokat kialakítani. Ennek eredményeként Pécs hasonló eredményeket érhet el, mint Debrecen az elmúlt években – kezdte Csizmadia Péter, aki szerint Debrecenben elképesztően komoly munkát végez a városvezetés.

Csizmadia Péter, Debrecen, példa
Csizmadia Péter: Debrecenben elképesztően komoly munkát végez a városvezetés.
Fotó: Laufer László

Úgy látja, hogy Debrecen sikerének kulcsa az megalkuvás nélküli munka és tenni akarás, ami az ottani városvezetést jellemzi. Mindennek alapja, egy nagyon átgondolt fejlesztési stratégia, a Főnix-terv, amely 2050-ig tartalmaz város- és gazdaságfejlesztési elképzeléseket. Ebben a többi között egészségügyi szolgáltatások és a közlekedés fejlesztése – említette példaként.

Hangsúlyozta: mivel június 9-én túlnyomó részt a pécsi polgári szövetségnek szavaztak bizalmat a pécsiek, ami azzal a felelősséggel párosul, hogy a jobboldal vezetésével változást érjünk el Pécsen, és megkezdjük a felzárkózást az olyan sikeres nagyvárosokhoz, mint Debrecen.

A látogatás részleteiről Csizmadia Péter közölte: a pécsi delegáció elsősorban arra volt kíváncsi, hogy a sikeres helyi gazdaságból származó bevételeket az ottani önkormányzat miként használja fel. Ennek jegyében a pécsi csapat ellátogatott a nemrég teljesen felújított Csokonai Nemzeti Színházba, ami ennek nyomán az ország egyik legmodernebb teátrumává vált. Csizmadia Péter ezen a ponton emlékeztetett rá, hogy a pécsi jobboldal választási programjában szerepel a Pécsi Nemzeti Színház felújítása.

A pécsi jobboldal városvezetési tervének ugyancsak kiemelt része az egészségmegőrzés és ezzel összefüggésben a város zöldterületeinek és parkjainak részben sportcélú fejlesztése is. Csizmadia Péter beszámolója szerint Debrecenben ellátogattak az ottani Nagyerdőben kialakított többhektáros kicsiknek és nagyoknak is sportolási lehetőséget biztosító játszótérre.

Ugyancsak a debreceni vizit része volt az ottani, szintén nem régiben elkészült akvapark megtekintése – tudtuk meg Csizmadia Pétertől, aki felidézte, hogy egy ilyen, a pécsiek által régóta áhított nagystrand felépítése ugyancsak szerepel a pécsi polgári szövetség programjában.

A frakcióvezető beszámolt arról is, hogy vendéglátóik megismertették a pécsi delegációt az egészségmegőrzési célú Gondoskodó Város és Mozdulj Debrecen! programokkal is. Egyik ilyen kezdeményezés keretében egészségügyi szűrővizsgálatokat is végeznek és nemcsak az idősebb korosztály körében – ismertette Csizmadia Péter, aki beszámolt róla, hogy ennek köszönhetően több tízezerből 17 gyermeknél szűrtek ki olyan kardiológiai elváltozásokat, amelyek akár hirtelen szívmegállást is okozhattak volna az érintett gyerekeknél.

Csizmadia Péter kitért arra is, hogy a látogatás keretében a cívis város polgármesterével, Papp Lászlóval egyeztették a két vármegyeszékhely gazdaságfejlesztési programját. Az ottani városvezetés nyitott a jó gyakorlatok megosztásában, ugyanis Debrecen is érdekelt a Dél-Dunántúl és Pécs sikerében – zárta szavait a nemzeti oldal politikusa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában