Biztonság és fejlődés

2024.07.19. 07:00

Csizmadia: arra készülünk, hogy megvalósítjuk a programunkat

Balikó Gergely

„Eddig a polgármesternek volt közgyűlése, októbertől viszont a közgyűlésnek lesz polgármestere” – nyilatkozta a Mandinernek Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz frakcióvezetője, miután a jobboldal többségbe került a városi közgyűlésben.

Csizmadia Péter, Fidesz, Pécs
Csizmadia: ahogy eddig, úgy ezután is ragaszkodnak elveinkhez

A hetilap terjedelmes cikkben számol be a június 9. után kialakult helyzetről, megjegyezve, hogy a kisebb pártok hozzáállása arra enged következtetni, hogy Péterffy Attila nehéz évek elé néz. Ugyan Péterffy megőrizte polgármesteri székét, de az őt támogató baloldali koalíció nem sikerült még a relatív többséget sem elérnie a képviselő-testületben.

A Fidesz-KDNP-ből és az Összefogás Pécsért Egyesületből álló pécsi polgári szövetség szerezte meg ugyanis a legtöbb, 11 széket a közgyűlésben, míg a baloldali összefogás csupán 9-et – elemezte a helyzetet a Mandiner szerzője, aki megállapította: így hiába ismétlik meg a választást szavazategyenlőség miatt a 15-ös körzetben, Péterffy képviselői akkor sem fognak többségbe kerülni, ha az ő emberük nyer.

Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője a hetilapnak úgy nyilatkozott, hogy a pécsiek többsége a változásra szavazott, elégedetlen volt a várost eddig irányító baloldali koalíció munkájával. A polgármesterrel ellentétben nekünk egy határozott, 30 pontból álló választási programunk van – fűzte hozzá, megjegyezve, arra készülnek, hogy elhozzák a változást, és hogy – mint fogalmazott - „Pécs biztonságát és fejlődését szolgáló programunkat megvalósítsuk”.

Csizmadia egyúttal leszögezte: ahogy eddig, úgy ezután is ragaszkodnak elveinkhez, tehát minden olyan kezdeményezést támogatni fognak, amelyek a pécsiek érdekét képviseli, de semmit nem, ami azzal ellentétes. Ebben a munkában minden józanul gondolkodó megválasztott képviselő együttműködésére számít a pécsi polgári szövetség – jelentette ki.

A jövőről pedig azt hangsúlyozta: „sajnos a polgármester és többsége az elmúlt ciklusban nem vette figyelembe javaslatainkat, de ez a többség elfogyott, így a következő ciklusban érdemben is meg tudjuk majd gátolni a káros folyamatokat, egyúttal városépítő javaslatainknak meglesz a támogatottsága.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában