Eltart a helyreállítás

2024.06.14. 19:15

Villámcsapás tette tönkre a jelzőlámpás irányítást Pécsett

Bama.hu

A július 9-ei, vasárnap hajnali rendkívül heves, viharos időjárásban villámcsapás érte és tette tönkre Pécsett a 6-os főút Acsády Ignác és Páfrány utcai kereszteződések, valamint a Szigeti és Magyarürögi út kereszteződésének jelzőlámpás forgalomirányítót működtető vezérlőberendezést. A káresemény a berendezés teljes cseréjét és felprogramozását teszi szükségessé, amin a szakemberek folyamatosan dolgoznak. 

Tekintettel arra, hogy egy komplex javítási feladatról van szó és egyedi alkatrészek, berendezések beszerzése szükséges, ezért a helyreállítás várhatóan 1-2 hetet is igénybe vehet. A közlekedők addig is a KRESZ előírásai, a csomópontban kihelyezett tábláknak megfelelően haladhatnak át a kereszteződésben. A Magyar Közút a javítási, helyreállítási munkák elvégzéséig a lakosok türelmét és megértését kéri, illetve azt, hogy a csomópontban ne megszokásból vezessenek - olvasható a cég közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!