Tankerületi Központ

2024.06.07. 16:20

Pedagógus nap alkalmából elismeréseket adtak át Pécsett

A Pécsi Tankerületi Központ június 6-án Pedagógus napot tartott a Corso Hotel dísztermében. Tóth László Ákos tankerületi igazgató köszöntő beszédét követően az igazgatók javaslatai alapján 63 pedagógusnak adott át elismerő oklevelet a tanév során végzett kiemelkedő munkájáért.

Bama.hu

Miniszteri elismerő oklevelet kapott Takáts-Kaposi Laura, a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola igazgatója, aki szakértőként és vezetőként nemcsak a szakmai kiválóságot ösztönzi, hanem fáradhatatlanul tevékenykedik az iskola fejlődéséért, a diákközösségek támogatásáért és folyamatos szakmai megújulásáért. Hudacsek Éva, a Szilvási Általános Iskola pedagógusa, aki 40 éves pályafutása alatt tehetséges tanulóit versenyekre, vetélkedőkre készítette, a lemaradó, hátrányokkal küzdő gyerekek fejlődését eredményesen támogatta. Medgyesi-Mihályi Andrea Éva a Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium gyógypedagógusa az autista tanulók ellátásában végzett kimagasló támogató munkájáért.

A gyermekek tanulók oktatása-nevelése érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenysége elismeréséül nyugállományba vonulása alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vett át Borbély Sándorné a Pécsi Jókai Mór Általános Iskola tanítója, Dr. Habjáneczné Kóbor Ilona, a Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Geresdlaki Német Nemzetiségi Tagiskolájának tanára és Harka Jenő, Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

A Pécsi Tankerületi Központ 2018-ban alapította a „Pécsi Tankerületi Központ Közneveléséért Díj”-at, amelyet minden évben Pedagógus nap alkalmából négy kategóriában ítélnek meg. 2024-ben Tóth László Ákos tankerületi igazgató, Király Istvánné szakmai vezető és Keinauff Kármen gazdasági vezető a következő pedagógusoknak adta át a díjjal járó emlékplaketteket és az okleveleket.

Andok Zsuzsanna Erzsébet, a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola pedagógusaként 34 évnyi szerteágazó, sokoldalú, magas színvonalú szaktárgyi és tanórán kívüli és közösségépítő munkájáért. A diákok, az iskola és a köznevelés fejlődése iránti elkötelezettsége, az iskolai programok szervezésében végzett kimagasló tevékenységéért Közösségfejlesztés kategóriában részesült a Pécsi Tankerületi Központ Közneveléséért Díjban.

Tuba Lajosné a Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára a Pécsi Tankerületi Központ Közneveléséért Díjban Tehetséggondozás kategóriában részesült. Kezdetektől fogva szervez és vezet tehetséggondozó szakköröket matematikából és kémiából, ahol a gyerekek a tananyagot messze meghaladó feladatokkal, kísérletekkel találkozhatnak. A tehetséggondozás területén folyamatosan kiemelkedő és eredményes munkát végez.

A Pécsi Tankerületi Központ Közneveléséért Díjat Hátránykompenzáció kategóriában vette át Varga Ágnes Emőke, a Pécsi Meszesi Általános Iskola pedagógusa. Komoly szerepe van a szemléletváltást, a nyitottságot hozó pedagógiai koncepciók kidolgozásában, az intézmény alapértékeinek megteremtésében. Meghatározó tagja volt annak az innovatív teamnek, amely a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására irányuló alternatív pedagógiai programot dolgozott ki.

A Pécsi Tankerületi Központ Közneveléséért Díjában részesült tehetséggondozás kategóriában a Szilvási Általános Iskola pedagógusa Huszka Ildikó Mária. Tantárgyi és pedagógiai ismereteinek fejlesztésében elkötelezett. Tanóráit változatos módszerekkel szervezi, tehetséggondozó kémia szakkört vezet. Felkészítő munkájának eredményeként különböző városi, területi, vármegyei és országos szintű tanulmányi versenyeken méretik meg tudásukat tanítványai.

A Pécsi Tankerületi Központ Közneveléséért Díjában részesült életmű kategóriában a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium tanáraként, igazgatóhelyetteseként végzett kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként Bauer Cecília. Munkásságát minden területen a szakmai fejlődés igénye jellemzi. Folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek a mai gyorsan változó környezetben biztosítják a szakmai és módszertani megújulást, a pedagógiai, nevelési tevékenység fejlesztését és a korszerű ismeretszerzést elősegítő modern technikai eszközök alkalmazását. Mesterprogramjában olyan átfogó mérés-értékelési rendszert dolgozott ki, melynek intézményi bevezetése és alkalmazása új utakat nyitott a gimnáziumban az eredményesebb nevelési-oktatási folyamatok számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!