Új korszak jöhet

2024.06.12. 07:00

Pécs: mi fog történni a városi cégeknél?

A pécsi önkormányzatban a többséget elvesztett Péterffy Attila polgármester káderpolitikájának alighanem októbertől vége szakad. Megnéztük, hogy kik lehetnek azok, akiknek a „munkájára" nem tarthatnak igényt Pécs városi cégeinél.

Bóka Máté Ciprián

Egyelőre nyilvánvalóan még dönthetnek azok a képviselők, akiket vasárnap választottak meg, de alighanem baloldali, Gyurcsány Ferencet kiszolgáló politikai erőfölénynek nemcsak a városházán,  hanem az önkormányzati cégeknél is vége szakad októbertől. Pécs városi vállalatainál is új korszak kezdődhet. 

gyurcsány, Pécs
Pécs esetében Gyurcsány Ferenc aligha erre számított - Fotó: Löffler Péter

Pécs városi cégeinél kik lesznek a legnagyobb vesztesek?

Amennyiben jogerőssé válik a vasárnapi eredmény, akkor a választás legnagyobb vesztesei között várhatóan az a Bodnár Imre lesz, akinek háttérszervezete elindította a Gyurcsány Ferenc támogatta baloldali jelöltcsoportot. Bodnár azonban nemcsak erről vált ismertté, hanem arról is, hogy elsősorban politikai revolverezésre használta az állítólagos ügyvédi átvilágításokat, s közben a csoportja több százmilliós megbízásokat is kapott az önkormányzattól. Az MSZP-s képviselőjelöltséggel, ügyvédi kamarai elnökséggel is sikertelenül próbálkozó, rendkívül vagyonos ügyvéd bekerült a Tettye Forrásház Zrt. igazgatóságába is, ahol némi "aprót", bruttó százezer forintot is kapott a "munkájáért". 

Visszamehet karbantartónak

Ugyanitt igazgatósági tag a kulturális negyed igazgatója, Hummel Márk is, aki karbantartási igazgatóból lett a városi kulturális élet első embere Péterffy regnálása alatt. Neki várhatóan nemcsak innen, hanem a Zsolnay-negyed élőről is távoznia kell, hiszen városházi információink szerint csak a pártemberek kapcsolatainak volt köszönhető, hogy megkaphatta ezt a posztot. 

Ez már kevés lehet

Meixner Barna szintúgy a Tettye Forrásház igazgatóságának tagja, jelenleg a Biokom Nkft. ügyvezetője, neki pedig még családi vonalon is egyértelmű a pártkapocs. Édesapja, Meixner András a korábbi szocialista városvezetés idején volt alpolgármester, most a Pécsi Kommunikációs Központ Felügyelőbizottságának tagja. 

Nem kizárt, hogy mindkettőjüknek menniük kell, ahogy várhatóan a kommunikációs cég ügyvezetőjének, Póré Lászlónak és a városházi lap főszerkesztőjének is, miután teljesen elfogult, névtelen írásokat megjelentető propagandalapot hoztak létre közpénzen, amiért közel félmilliárd forintos támogatást kaptak az elmúlt években. 

Buszos cég volt MSZP-elnökkel...

Arra is van reális esély, hogy a Tüke Busz Zrt. igazgatóságában ülő volt MSZP-elnök, Gulyás Emil sem marad a helyén – akár Skutnik Tibor vezérrel együtt –, ahogyan a PSN Zrt. vezérigazgatója, Máté János is távozhat. Ugyanis ő volt az, akinek a baloldali lapján durva lejáratókampányokat indítottak akár jobb-, akár baloldali szereplők ellen a polgármester politikai haszonszerzése érdekében. A városházi tanácsadók, biztosok, tanácsnokok, valamint csak a DK-s városvezetéssel lojális, csak egy szűk kör pénzügyi gyarapodását kiszolgáló háttéremberek talpára is útilaput köthetnek.  

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!