Civil kontrollt akarnak

2024.06.08. 20:00

A Mindenki Pécsért Egyesület szerint káros, ha Péterffy marad

A Mindenki Pécsért Egyesület, mely civil erőt kíván képviselni a város politikai palettáján, bár 2019-ben Péterffy Attila mögé állt, az elmúlt években a városvezetők hatalmi arroganciája, korrupciója láttán kiábrándulva tőlük függetlenül indul az idei önkormányzati választás során. A Mindenki Pécsért Egyesület Mellár Tamás és Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselők támogatásával, de civilként kíván színre lépni és alternatívát kínálni.

Bama.hu

Fotó: Laufer László

Mint arról korábban írtunk, a Mindenki Pécsért Egyesület kihátrált Péterffyék mögül, Mellár Tamás országgyűlési képviselő, közgazdász, egy áprilisi sajtótájékoztatón (melyen jelen volt Keresztes László Lóránt is),  úgy fogalmazott, 

sajnálatos módon, amikor tárgyalást kezdtünk a polgármesterrel, nagyon gyorsan kiderült, hogy ők viszont semmilyen módon nem akarnak együttműködni velünk. És semmilyen módon nem akarják azt, hogy bármilyen civil kontroll vagy a civil érdekek bármilyen megjelenítése bezavarjon az ügybe.

– szögezte le Mellár.

Ezért nyilvánvalóan az ő támogatásukkal, de civil jelölteket kiállítva, a jelenlegi városvezetéstől és a polgári szövetségtől egyaránt elhatárolódva indul a Mindenki Pécsért Egyesület, jelmondatul azt választva: Pécs nem „jobboldali” és nem „baloldali”! Hanem a közös otthonunk!

Mellár és Keresztes is támogatja a Mindenki Pécsért Egyesületet, Péterffyt azonban már nem

Az elmúlt hetekben bemutatták képviselőiket, szerda este pedig nyilvános programbemutatót tartottak a Corso-hotelben.
Közösségi oldalukon Mellár Tamás közgazdász, országgyűlési képviselő gazdasági meglátásait tolmácsolta a napokban közzétett rövid videóban, melyben arról beszél, szerinte a pályázatok és közbeszerzések terén nem történt változás, ugyanaz a vállalkozói kör nyeri meg a pályázatokat és város által kiírt közbeszerzéseket. 

Elmondja, dinamikus átalakulásra és helyi vállalkozások, valamint kis- és középvállalkozások támogatására lenne szükség. Emellett az ipari parkokat élettel kellene megtölteni, startup programokkal, innovációval és modern fejlesztésekkel fejleszteni a helyi gazdasági életet – mindezek azonban az eddigi vezetés idején hiányoztak.

A szintén az egyesület mellé álló, egyébként LMP-s Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő (aki, ahogyan Mellár sem, nem indul a jelenlegi önkormányzati választásokon) a Mindenki Pécsért Egyesület oldalán videóüzenetet tett közzé a támogatásáról. Ebben arról beszélt, az elmúlt öt évben nem történt meg a kívánt előrelépés Pécs gazdálkodása és gazdaságfejlesztése terén. 

Véleménye szerint a Fidesz és a KDNP nem érdemel többé bizalmat, ugyanakkor, 

amennyiben a jelenlegi baloldali pártok MSZP vezette szövetség túlzottan nagy, korlátlan felhatalmazást kap, akkor ők láthatóan készek és képesek arra, hogy visszaéljenek ezzel a hatalommal, és ez óriási károkat tud okozni a városunknak.

Meggyőződése szerint az általa támogatott egyesület civil tagjai készek lennének ellenőrizni, szükség esetén féken tartani a pártokat.

A videóra érkezett egy (helyesírási hibát sem mellőző) hozzászólás a Magaslati úton és a Vince utcában történő ámokfutásairól már ismert P. Horváth Tamás képviselő, Péterffy egyik protezsáltja tollából, aki kérdőre vonta politikustársát véleménye kapcsán, amit Keresztes meg is válaszolt, Keresztes válaszából idézünk:

…nyoma sincs a városvezetés részéről a megfelelő környezet kialakítására való törekvésnek, a partnerség kialakításának, az átláthatóságra való törekvésnek, az ígért korrupciómentességnek. Helyette van hatalmi arrogancia és gőg, helyi propaganda, politikusok rokonai az önkormányzati cégekben, szoci oligarchákhoz köthető telekbiznisz, stb. Ezekre nem kért, és nem is kapott felhatalmazást a csapatotok 2019-ben. A Fideszt soha többé, de súlyos károkat okoz, ha a „Pécs jövője” (MSZP-DK) csapat korlátlan hatalomra tesz szert

– írta a kormánypártokat láthatóan koránt sem támogató, a Péterffy-csapatot azonban továbbra is kártékonynak látó politikus.

A Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltet nem állított ki, de a jelenlegi 17 választókörzetből 15-ben indítanak képviselőjelölteket (kivétel az 1. és a 4. számú körzet), köztük Belányi Lajosné, Csóka Zsuzsa, Farkas Attila, Pentz Mihály, Somoskői János, Váradi Gábor András, Mesics Gábor, Szarvas-Hierholcz Márk, Talabér Ádám, Horváth Genovéva, Hillebrand Gábor, Prokop Gábor, Véber Richárd, dr. Szabó András és Balog Tamás szerepelnek. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában