Védekezés

2024.06.23. 21:00

Megfékezik a vérszívókat Olaszon szerdán

Földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek el Olaszon június 26-án a napnyugta utáni órákban, hogy megfékezzék a vérszívókat.

Tóth Viktória

Ha az időjárás nem teszi lehetővé a gyérítést akkor június 27-28-án végzik majd el a munkát. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag a rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. Ennek ellenére a lakosság részére javasolják, hogy a szabadban tárolt játékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján gyűjtsék össze vagy takarják le.

A kezelés idejére és az azt követő órában javasolt az ablakokat ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.  A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. Valamint - mint arra a katasztrófavédelem mindig felhívja a figyelmet - a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában