A vidéki élet lesz a nemzetközi tábor fő témája

2024.06.18. 20:15

Magaságyást fonnak, játékot készítenek és egy lovas szekér felújításában is részt vehetnek

Július 24. és augusztus 5. között újabb nemzetközi programot szerveznek a Szaporcai Cifraházban. A Vidéken Jó! Alapítvány az elmúlt években megvalósult, nívódíjat nyert és kiemelt projektjei után rendezi idén a nemzetközi tábort, mely a Village Things címet kapta.

Fotó: V. J. A.

A Vidéken Jó! Alapítvány tájékoztatása alapján a Csehországból, Romániából, Szlovákiából és Olaszországból érkező fiatalokon kívül várják a 18 -30 év közötti magyar jelentkezőket is.  A program az EU Erasmus+ program támogatásával valósul meg, s közel két hétig tart majd. A téma a vidéki életmód és a különböző hasznos tevékenységek elsajátítása. A résztvevők összekovácsolódnak és különböző workshopokon vesznek részt, melyek során nem-formális módon tanulhatnak önmagukról, egymásról, de legfőképpen a vidéki életről. S gyakorlati tudást, barátokat szerezhetnek.

Vidéken Jó! Alapítvány
A Vidéken Jó! Alapítvány programjai között a természetre is hangsúlyt fektetnek 
Fotó: V. J. A.

– A műhelyek során megtanulnak gyalog akácból magaságyást fonni, fából kreatív kültéri játékokat készíteni. A fotóműhelyben szó lesz a képek felhasználásának jogszabályairól, valamint egy fotóművész segítségével készül majd egy kiállítási anyag amelyben a falusi életre, környezetre reflektálnak a fiatalok. A résztvevők megtanulhatják a lovak szekér, lovaskocsi elé befogásának csínját-bínját valamint egy régi lovas szekér felújításában is részt vehetnek. A program, szállás, étkezés ingyenes, de feltétele a tervezett programelemeken való aktív részvétel – ismertették.

A program során nem feltétel a biztos angol nyelvtudás, ám nem árt ha a résztvevők nyitottak a meglévő angol szókincsük használatára. A Village Things nemzetközi táborral kapcsolatban további információ, jelentkezési lap kérhető a Vidéken Jó! Alapítvány elérhetőségein: [email protected], +36 20 255 3187.

A Vidéken Jó! Alapítvány célkitűzése

Mint arról már korábban is beszámoltunk, a közösségi szervezet több más célkitűzése mellett a híd szerepét kívánja bemutatni a falusi és az urbánus kultúra és közönség között. Programjaikkal megpróbálják ráirányítani a figyelmet az Ormánság értékeire, és emellett minőségi szórakozási, kikapcsolódási és szellemi értelemben is feltöltődési lehetőségeket nyújtanak a helyieknek és az ideérkezőknek, a Szaporcai Cifraház látogatóinak, és azoknak, akik a vidékre költözésben gondolkodnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában