Végh Péternek konkrét megoldásai vannak

2024.06.28. 07:07

Korábban már bizonyított szakember képviseli októbertől Pécsbányát és környékét

Az új pécsi önkormányzati képviselőket bemutató cikksorozatunk következő részeként a baranyai vármegyeszékhely 04. számú egyéni választókerületével foglalkozunk. A körzetben a pécsi polgári szövetség aspiránsa, Végh Péter nyert, így októbertől a nyugdíjas vízépítőmérnök képviselheti a Pécsbánya és a Hársfa, Vadász és Wass Albert utcák környékékének alkotta körzetet.

Bama.hu

A június 9-i helyhatósági választás részletes adatai alapján a körzet névjegyzékében szereplő 6718 választásra jogosultból 59,07 százaléka járult az urnákhoz. A pécsi jobboldal által indított Végh Péter 1461 voksot kapott, ami a szavazatom 37,79 százalékát jelenti. A pécsi polgári szövetség aspiránsa 184 szavazattal kapott többet, mint a baloldali koalíció által indított Schmelmer Károly Patrik, a rá leadott 1277 voks a szavazatok 33,03 százalékát tették ki.

Végh Péter nyugdíjas vízépítő mérnök korábban lapunk hasábjain is megjelent bemutatkozása szerint immár ötven éve él Pécsett, három gyermeke és hét unokája van. Tíz évvel ezelőtt egy cikluson keresztül volt már önkormányzati képviselője ennek a körzetnek, ahol maga is lakik. Az ott élőkkel közösen, akkor számos, az utakkal, a vízellátással, a közterekkel kapcsolatos problémát sikerült megoldania – jelezte korábban.

Az önkormányzatban az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) keresztény-környezetvédő értékei és pécsi érdekeinek szem előtt tartásával kívánja képviselni a pécsbányai, gyükési, bánomi, havihegyi és Bártfa-környéki polgárokat. A körzetében az élhetőség, a lakhatás, a vízellátás, a közlekedés, a csapadékvíz-elvezetés javítását szeretné elérni, a kirívó közterületi hiányosságok felszámolása mellett

– fogalmazott még jelöltként.

Végh Péter néhány korábbi eredményéről is beszámolt. Eszerint a Május 1. utcában megcsinálták a járdát a buszmegállóhoz, a gyalogjárót a boltíves híd alatt, az árokburkolást a víztorony túlfolyóig. Pécsbányán sok önkormányzati lakás szennyvíz-bekötését intézte az ISPA kapcsán, a Közösségi ház bekötésén saját kezűleg is dolgozott.

A következő ciklusban pedig önkormányzati képviselőként programjában vállalta, hogy szilárd elhatározással képviseli a Keleti-külváros jogait – ahogy fogalmazott - a sokszor túlpreferált belvárossal szemben, a többi választókerülettel méltányosan és praktikusan együttműködve.

Tervei szerint az útburkolat felújításokat a forgalmas főutakon kezdik: Hársfa, a Vadász, a Wass Albert és a Bittner Alajos utcákban. Utána következnek a kisebb utcák és mellékutak járda felújítással és a vízelvezetés újjáépítésével. Be kell fejezni a Lámpás patak és a Nagybányaréti árok (Május 1. u.) kiépítését. Végh Péter szerint ezek mellett meggondolandó a Meszes patak áttervezése, és megoldásra vár a Havihegyi úton a csapadékvíz elvezetés és parkolás együttes problémája is.

A Nagymeszes-dűlő parkolási gondjait garázs-sorok építésével oldaná meg és folytatná a körzet önkormányzati lakásinak teljes felújítását is, amint erre a célra kormányzati és uniós források rendelkezésre állnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!