Fejcsere jöhet

2024.06.07. 13:55

Túlságosan jogszerű volt a pécsi jegyző, Péterffyék kitehetik?

Belebukhat a pécsi jegyző, Lovász István abba, hogy kijelentette: a baloldali önkormányzat jogszerűtlenül vette el a Pécs környéki társulás 400 millióját. Az önkormányzat lépése miatt nyomozás indult, most pedig Barkóczi Csaba fideszes képviselő közölte: Bodnár Imre, Péterffy Attila baráti ügyvédje lehet a jegyző utódja.

Bóka Máté Ciprián

Péterffy-Bodnár: a közvetlen munkatársak

Újabb botrány készülődik: Péterffy Attila polgármester a városházáról különböző jogcímeken, megbízásokkal 600 millió forintot kitalicskázó ügyvédi kör fejét, a hírhedt Bodnár Imrét tenné meg Pécs jegyzőjének a választásokat követően, ezzel útilaput kötne Lovász István pécsi jegyző talpára – közölte Barkóczi Csaba pénteken reggel városházi információira hivatkozva. 

Péterffy, Bodnár, jegyző
Péterffy mellett már az új jegyző lenne? - Fotó: Péterffy közösségi oldala

Nem először próbálkozik hatalmat szerezni

Hozzátette: Bodnár, a kudarcba fulladt pécsi elszámoltatás emblematikus arca nem először próbál meg közhatalmi pozíciókat szerezni magának:

 Egy rövid ideig az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje volt, de egy éles baloldali belharcot követően vissza kellett lépnie Mellár Tamás javára, majd később a Pécsi Ügyvédi Kamara elnöke szeretett volna lenni, ám akkor alaposan leszerepelt a megmérettetésen.

Kiállnak a jegyző mellett!

Barkóczi leszögezte: kiállunk Lovász István címzetes főjegyző mellett, akinek munkájával mind emberi, mind szakmai tekintetben teljesen meg vagyunk elégedve, Bodnár Imrét pedig megosztónak, a jegyzői feladat ellátására teljességgel alkalmatlannak tartjuk!"

Nem értett egyet a gyanús városházi üzelmekkel

Péterffy Attiláék szempontjából nem lenne alaptalan a váltás, hiszen Lovász István az egyik bűncselekménygyanús baloldali eljárást maga is jogszerűtlennek ítélte meg, amivel kihúzhatta a gyufát a városházát uraló baloldali üzleti, politikai köröknél. 

Mint ismert, a Péterffy vezette pécsi önkormányzat több mint 400 millió forintot inkasszált a pécsi kistérségi társulás számlájáról, ezt a lépést jogszerűtlennek tartotta jegyző, majd pedig hivatali visszaélés miatt indult nyomozás az ügyben. Amennyiben az eljárás végén megtörténnek a gyanúsítások, a vádlottakat elítéli a bíróság, akkor három év börtönt is kaphatnak azok, akik ebben részt vettek, akár a baloldali politikusok. 

Gyalázkodott, sértegetett

Bodnár Imre arról vált ismertté, hogy az ő egyesülete alatt indul Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltje, Péterffy Attila a választáson. Nemrég pedig durva kirohanásokat intézett pécsiek ellen is.

 Péterffy kulcsembere az egyik minisztert "sz.rházinak", "h.lye kis p.csnek" , a jobboldali szimpatizánsokat – köztük pécsieket is tehát – egyebek mellett "ostobáknak, butáknak" nevezte. De már keresztény felekezet tagjait is gyalázta, sértegettet női politikusokat is. 

A fideszesekre pedig fenyegető kijelentéseket tett, hogy azok nem az ellenfelei, hanem az ellenségei. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában