Konferencia

2024.05.27. 17:27

Innováció bajnokainak segítenek

Első ízben tartotta meg a Magyar Innovációs Szövetség konferenciáját. Az innováció lehet a sikeresség kulcsa a feltörekvő cégeknek.

Jusztin Levente

Fotó: Laufer László

Hétfőn tartotta meg a Magyar Innovációs Szövetség első innovációs konferenciáját Pogányban, a Magnus Aircraft Zrt.-nél.

Az innováció lehet a sikeresség kulcsa
Az innováció lehet a sikeresség kulcsa
Fotó: LL

Innováció a közös hívószó

Az újonnan elindított konferencia sorát nyitotta meg a hétfő délutáni összejövetel, melynek nem véletlenül a pogányi cég adott otthont. Egy repülőkkel teli hangárban tartott sajtótájékoztatót Boros László, a Magnus Aircraft vezérigazgatója kezdte, aki üdvözölte a konferencián résztvevőket. A szövetségbe tavaly belépő cég gazdasági szereplőként felfelé ívelő pályája pedig igazi példa lehet bármelyik cég számára, reményei szerint inspirálóan hat mindenkire a környezet.

Kristóf Péter, a Magyar Innovációs Szövetség régiós igazgatója pedig a tapasztalatcsere fontosságát emelte ki, ezért is találkozhattunk rengeteg régiós szereplővel. A célja az is volt a konferenciának, hogy hagyományteremtő módon egymással a pozitív és a negatív tapasztalatokat megosszák egymással, hogy mindenki fejlődni tudjon a közeljövőben.

A lehetőségeket kell kihasználni

Kristóf Péter kiemelte, hogy a konferenciára meghívott vendégek személye sem véletlen, hisz a kulcs a fejlődés kapujához lényegében mindenki számára megtalálható, az állami szerepvállalás jelentős ebben. Az előadások sorát Bódis László nyitotta meg, aki a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, illetve a Nemzeti Innovációs Ügynökség Zrt. vezérigazgatója, aki az innovációról, mint a magyar gazdaság versenyképességének kulcsáról beszélt.

Greinstetter Balázs, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára „Az innovációs források és a klaszterek szerepe a gazdaságfejlesztés eszköztárában" címmel vázolta fel a cégek lehetőségeit.

A szünet előtt Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója beszélt, aki szerint az innováció lényegében egyenes utat jelent a tőzsdére.

Négy órától kezdődött a dél-dunántúli régió innovációs bajnokainak kerekasztal-beszélgetése, ahol a résztvevők a hibákról, a lehetőségek kihasználásáról osztották meg egymással gondolataikat és tapasztalataikat. Ezt a fajta párbeszédet szeretné tovább erősíteni a szövetség, tervben van ezeknek a konferenciáknak a rendszeresítése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában