Várt fejlesztés

2024.03.31. 14:00

Elektromos autóbuszok róhatják majd Komló útjait is

A korábbi terveknek megfelelően hat új elektromos autóbusz állhat forgalomba Komlón - adta hírül a Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Blog.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Az eddig sikeres Zöld Busz Program folytatásaként, a környezet további védelme és a szolgáltatási színvonal fejlesztése érdekében a közlekedési társaság 20 új elektromos busz beszerzésére nyújt be pályázatot, amelyből hat Komlóra kerül. 

- Tavaly ősszel jelent meg először a hivatalos közlemény arról, hogy az elektromos meghajtású autóbuszok beszerzésére október 25-én írták ki a közbeszerzési ajánlattételi felhívást, a szerződéskötésre pedig 2024. januárjában kerülhetett volna sor. Ezt a tendert azonban végül visszavonták, de már akkor tudni lehetett, hogy később újra indulhat a pályázat

 - közölte a Blog. 

Nemrég kapták a hírt, hogy a Volánbusz Zrt. megkezdte a pályázat benyújtásához és a közbeszerzés elindításához szükséges engedélyek beszerzését. - Az új és végleges pályázati dokumentáció 2024. február végén jelent meg újra, a támogatási kérelem benyújtására pedig 2024. június 30-ig van lehetőség. Pozitív elbírálás esetén, valamint eredményes közbeszerzés után, a szerződés hatálybalépést követően, maximum egy éven belül kell a tendernyertes gyártónak a járműveket leszállítania - közölte a Blog.  

Ha a pályázat nyer, az eredti tervekhez képest késve ugyan, de legkésőbb 2025. első felében forgalomba állhatnak az új elektromos autóbuszok Komlón, jelentősen fiatalítva a helyi flotta átlagéletkorát. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!