Szenvedélyes

2023.10.03. 10:30

Tíz év után hagyta ott megbízható kapcsolatát egy ezermesterért

A franciák szenvedélyesek, a filmjeik pedig változatos módon mutatják be a szerelmet. A legújabb francia-kanadai koprodukcióban készült film A szerelem természete címet viseli, a pécsi Apolló Mozi pedig október 3-án délután fél 6-kor vetíti.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Sophia, a filmfőhőse egy negyvenéves filozófiaprofesszor, aki már tíz éve megbízható párkapcsolatban él Xavierre. A pár tagjai hasonlóan látják a világot, mindennapjaik pedig kiállításmegnyitókról, felolvasóestekről és véget nem érő baráti vacsorákról szól, és egy új nyaralójuk is készülőben van. Azonban, amikor a nő megismeri a vonzó ezermestert, Sylvaint, megváltozik az élete, és szenvedélyes kapcsolatban találja magát az ellenállhatatlan férfival. A főhősök azonban kérdésekkel találják szemben magukat: Vajon hogyan fogadja a kétkezi munkást a látszólag befogadó, ám valójában minden rezdülésével felsőbbrendűséget sugalló nagyvárosi közeg? És vajon Sophia megtalálja a közös hangot Sylvain barátaival? Túlélheti a friss kapcsolat az ebből fakadó kihívásokat? 

A film rendezője a kanai származású Monia Chroki, aki direktorként és színésznőként is tevékenykedik. Sokan a Képzelt szerelmek című filmből ismerhetik, mint színésznőt, első alkotását, egy rövidfilmet, 2013-ban mutattak be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában