Városi közösségi média

2023.10.14. 14:00

Sokba kerülnek, de úgy tűnik, még rövid videókra sem jók

A DK és az MSZP céljait maradéktalanul kiszolgáló, a városi propagandaújságot kiadó és idén eddig már 100 milliós támogatást kapó Pécsi Kommunikációs Központ helyett a rövid videós tartalmakat és a város közösségi média menedzsmentjét is inkább másokra bízták.

Bóka Máté Ciprián

A sorozatos névtelen írások és a nemzeti oldallal szembeni durva kirohanások mellett abban is jeleskedik a pécsi önkormányzat közpénzből kistafírozott lapja, hogy Péterffy Attila baloldali pécsi polgármesterről garmadával közöl fotókat egyetlen heti kiadványban is. A sorozatképeknek köszönhetően számtalan arcát, gesztusát és mimikáját ismerhette meg a pécsi lakosság őt még kedvelő része, mindezt pedig hetente megismételve.
Ugyanakkor nem lehet véletlen ez a „szakmai” igyekezet, hiszen Péterffy hiúsága köztudott a városházán, ami miatt attól is tarthatnak a házi propagandistái, hogy ha nem szolgálják ki eléggé, akkor nem utal az önkormányzat elengedő forrást nekik. Egyelőre az eddigi igyekezetük kifizetődő volt, hiszen amíg tavaly 18 milliós veszteséget hoztak össze, addig az ügyvezető az első fél évről szóló beszámolójában kiemelte, hogy az idei év első felét több mint 4,5 millió forintos eredménnyel zárta a társaság.
Ebben azonban nagy szerepe volt annak, hogy idén már 104 millió forintnyi önkormányzati támogatást kaptak az első hat hónap alatt, ez tavaly 124 millió forint volt egész évben. Ezzel kapcsolatban Póré László azt is mondta, hogy az „üzleti tervük megalapozott volt és a cégnek a működésében nagyon fontos szerepe van az önkormányzati támogatásnak”. A volt MSZP-s alpolgármester, Meixner András vezette „felügyelőbizottsági” ülésen még fontosnak tartotta megemlíteni továbbá, hogy május-júniustól elindult a cég digitális üzletága, amely piaci cégek számára honlapkészítést, különböző digitális fejlesztéseket foglal magában.

A „digitális üzletág elindulása” és a jelentős támogatás ellenére érdekesség, hogy a legújabb közösségi médiára, a TikTokra azonban nem a városi cég gyártja a videókat, hanem azért még külön fizetnek egy baloldali beállítottságú személynek. Erről Péterffy Attila egyik minap meghozott határozata is tanúskodik, ami szerint 360 ezer forintot adtak arra, hogy az illető egészen rövid, 10–30 másodperces videókat készítsen el Pécsről.
De nemcsak az amúgy világszerte általános iskolás diákok által is garmadával gyártott videómunkát nem bízták rá az önkormányzati cégre, hanem a város közösségi média aktivitását és annak menedzselését is inkább külsős vállalkozásnak adták, tehát erre is inkább kétmilliót kifizetnek, mintsem a saját vállalatukra bízták volna a feladatot.

Megírtuk, hogy a „lorem ipsum dorem” értelmetlen szöveg szerepelt a Pécsi Kommunikációs Központ egyik korábban a városházára leadott beszámolójában két olyan bekezdésnél is, ahol a városi cégekkel való kapcsolatukról, munkájukról kellene számot adniuk.
Közismert, a baloldali propagandaközponttá alakított cég vezetőjét, Póré Lászlót annak idején Péterffy Attila, Pécs MSZP–DK-s polgármestere a veszélyhelyzet ideje alatt is csak fű alatt tudta kinevezni, mert még saját belső csapata sem volt meggyőződve az illető alkalmasságáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában