Nem reagáltak

2023.07.06. 20:21

Gyűlöletkeltés miatt Péterffy emberének azonnali menesztését kérik

A szocialista pártalapítvány által finanszírozott helyi baloldali portál ügyvezetője és tulajdonosa ugyanaz a személy, aki a Pécsi Sport NZrt. vezéreként több száz gyermek sportolásáról, neveléséről gondoskodik. Péterffy Attila polgármester közvetlen munkatársa viszont bőven elnézi az uszításokat, súlyos, emberéletek kioltását célzó bűncselekményekre buzdító felhívások tömegét a saját balos portálján.

Bóka Máté Ciprián

A több száz pécsi gyermek sportolásáról gondoskodó Pécsi Sport NZrt. vezére, Máté János egyben ügyvezető igazgatója és tulajdonosa is annak a pellérdi MSH Média Kft.-nek, ami az egyik helyi MSZP-s portál kiadója. A magánvállalkozásnál munkát találtak Péterffy Attila pécsi polgármester MSZP-hűséges kampányemberei, de kapcsolatuk pénzügyileg is megvan az MSZP-vel, hiszen a szocialista párt alapítványa is finanszírozta a lapot.

Az online portál már korábban az MSZP, illetve Péterffy Attila polgármester – aki 2024-ben is MSZP-s polgármesterjelölt lesz – érdekeinek megfelelően indított lejáratásokat saját koalíciós társaik ellen, így támadták meg Bognár Szilvia volt DK-s alpolgármestert, vagy az egykori momentumos képviselőt, Topán Lászlót.
A portál leginkább a jobboldali politikusokat célozza meg bármilyen indokkal: nemrég az egyik megválasztott parlamenti képviselőt, Hoppál Pétert amiatt, hogy karórákat hord – az egyik egy digitális okosóra – amelyen például e-maileket is olvashat –, a másik pedig egy analóg óra. Ez nem szokatlan ma már, hiszen az egyik praktikus célokat szolgál, míg a másik akár emlék is lehet a viselője számára. Máté János lapja azonban ezt az egyszerű tényt nem értette, és támadást indított a politikus ellen.
Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő viszont már akkor jelezte, hogy a baloldali portál Facebook-oldalán záporoztak a politikus megölésére, felakasztására irányuló baloldali hozzászólások – és azok hetek óta ott vannak. Barkóczi lapunknak azt mondta, hogy a helyzet azóta sem változott.

 

A nemzeti oldal politikusának véleménye szerint a Péterffy által a Pécsi Sport NZrt. élére kinevezett Máté Jánost nem zavarják az életellenes bűncselekményre buzdító kommentárok, melyeket „elfelejtenek” moderálni, holott Péterffy lépten-nyomon a pécsi közbeszéd megtisztításáért vívott harcáról beszél. Hozzátette: a történelemből tudja, hogy „a bolsevik gyökerű” személyeken „bármilyen erkölcsi és morális határt számon kérni hiú ábránd, és önkormányzati képviselőként arra kérem Péterffyt, hogy menessze Máté Jánost, a lap tulajdonosát a PSN Zrt. éléről és kérjen bocsánatot Hoppál Pétertől.” Lapunk csütörtökön kereste az érintetteket, de nem reagáltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!