Új arculat

2023.04.28. 16:27

Mégis Siklóson belül helyezik át a téren álló szobrot

Zs. K.

Forrás: Riegl Gábor polgármester facebook oldala

A megszokottnál nagyobb lakossági érdeklődést és reakciót váltott ki a siklósi képviselő-testület legutóbbi ülésén tárgyalt egyik napirendi pont. Mint korábban megírtuk, az önkormányzat támogatást nyert a Köztársaság tér megújítására, melynek eredményeképpen a terület teljesen új arculatot kap. A kivitelezés megkezdése még odébb van, de az itt található néhai Kampfl József szobrászművész által alkotott emlékmű a fejlesztéshez nem illeszkedik, ezért annak áthelyezését, illetve Siklósról való elszállítását készítette elő a városvezetés, mert – mint az előterjesztésben szerepelt – „a város és köztereinek beépítettsége nem teszi lehetővé, hogy a grandiózus méretű emlékművet helyben méltó helyen tudják felállítani és bemutatni”.
A budapesti Memento Szoborparkot üzemeltető Monumentum Közhasznú Alapítvány befogadta volna az emlékművet, ám a városatyák végül arról döntöttek, hogy mégis Siklóson belül találnak új helyet az alkotásnak. A szobor a felszabadulás negyedévszázados jubileumára készült, egy munkást ábrázol, hátterében a felkelő nappal. Az új helyét egy ötfős bizottság fogja meghatározni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában