Megmutatják mik alkottak

2023.02.06. 11:46

Egy viszonylag friss képzés indult az intermédia az egyetemen

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán elég friss képzés, az intermédia szak hallgatóinak kipakolására kerül sor február 6-án, délután 4 órától az MK épületében.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Ádám János

A kipakolás talán első félreértésre adhat okot, de nincs szó semmi megbotránkoztatóról, egyszerűen csak annyiról, hogy a szemeszter elején kapott feladatokra alkotott produktumok kerülnek bemutatásra. Vagyis egyszerűen kiteszik a hallgatók azt, amin dolgoztak egy féléven keresztül.  

Az intermédia szak előszőr 2021-ben indult a felsőoktatási intézményben, amely olyan műfajok, művészeti irányzatok területén kínál lehetőséget a jelentkezőknek a művészi kibontakozásra, alkotásra, mint például a public art, a street art, a közösségi művészet, a videó- és a médiaművészetek, az installáció, de ez sor még folytatható lenne.

Az intermédia szót először 1812-ben használta Samuel Taylor Coleridge, majd Dick Higgins elevenítette fel 1965-ben. Ez egy új fajta szemlélet volt a művészetben, amely magát a közvetítő eszközt helyezte az érdeklődés középpontjába, annak a kommunikációra és a társadalomra gyakorolt hatását és a közvetítés működésének sajátosságait vizsgálta. 

A szakra jelentkezők mind kreatív és aktív módon vannak jelen az információs társadalom területein, miközben korszerű, autonóm művészeti produktumokat hoznak létre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában