Brummogók műtétje

2021.10.05. 17:30

Újra lehet majd macikat vizsgálni a megyében

A Teddy Maci szekció októberben is számos településen fogja bemutatni játékos formában az emberi test legfontosabb szerveit és érdekességeit a kisebbek számára, mindezt a Teddy Doktorok segítségével.

Móga R.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az egyesületben tevékenykedő önkéntes orvostanhallgatók célja az oktatáson kívül, hogy a gyerekek „fehér köpeny”-félelmét csökkentsék, megmutassák, hogy az orvosoktól nem szabad félni. Az érdeklődők Pécsen a Melinda óvodába mehetnek, de lesz foglalkozás Vásárosdombón, Abaligeten is.

– A gyerekek hoznak plüss­állatokat, s azokat vizsgáljuk meg különböző, a szakmában használatos eszközökkel. Emellett van egy nagy macink, aminek felnyitható a pocija, benne a belső szervek is megtalálhatók. Egy maciműtét során ezeket vizsgáljuk, s beszéljük át, hogy minek mi a szerepe. A műtétre beöltöznek a gyerekek, közösen végezzük a gyógyítást az altatástól egészen az ébresztésig – ismertette a foglalkozást Somogyi Bianka, a Teddy Maci Kórház koordinátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!