Pécs

2019.02.06. 09:30

A közösség fejlesztését segíti elő az új ház

Újabb kulcsprojekt megvalósítása előtt nyílik meg az út a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület felhívása keretében, ami most a Hirdi Közösségi Ház fejlesztését tűzte ki célul.

M.R.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Liderina

A projekttel egy olyan közösségi teret szeretne kialakítani az egyesület a keleti városrész lakossága számára, amely a közösségi, kikapcsolódási és szolgáltató funkciókat egyaránt kielégíti. Továbbá alkalmas lesz a közösség fejlesztésére, és képes lesz a szegregáció megállítására, visszafordítására is.

A hirdi fejlesztésre „A Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása” című projekt keretében kerül sor. Az egyesület négy kulcsprojekt megvalósítását tervezi, amelyek mind a helyi közösség fejlődéséhez, a városi társadalom felelősségvállalásának növekedéséhez, az egyes városrészek megújulásához járulnak hozzá. Ezek közül kettő, a Kertvárosi többkorosztályos játszótér kialakításáról és a KRESZ-park fejlesztéséről szóló felhívás még a tavalyi évben jelent meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában