2018.12.18. 10:45
Megismerkedhettek a stifolderkészítés sokszínűségével
A Fekedi Stifolder és a vokányi Trinitás Sajtműhely & Juliska Portéka hívta meg az érdeklődőket december 13-án egy hideg vacsoraestre, a Bólyi Malom rendezvénytermébe. A vacsorán három stifoldert és három sajtvariációt mutattak be kiegészítőkkel. Végül a sort Juliska fantasztikusan légies túrótortája koronázta a napot. Az itt kóstolt ételek ízeit kiemelve több pincészettől összeválogatott borsort is kínáltak a vendégeknek.
Fotó: Monyoródi Levente
A Stifolder elnevezés a Mohács és Pécs környékére érkező németek csoportnevéből származik. A hagyományos receptje szerint egyharmadnyi főtt dagadó és toka soványából, kétharmadnyi nyers, vágás-meleg kolbászhússal keverve, paprikázva, borsozva, sózva készül. Ló vékonybélbe, sertés vastagbélbe töltik. Majd hidegen füstölik. A füstről levéve hűvös, szellős helyre akasztva kell tárolni. Fogyasztani legalább két hónap érlelés után lehet. Az így elkészült étel minden bizonnyal egyike a legnemzetközibb innovációinknak.