Volvo-per

2 órája

Véglegesen eldőlt, hogy az eljárást meg kell ismételni a pécsi buszbeszerzés ügyében

Bama.hu

A Kúria helyben hagyta a Pécsi Ítélőtábla által hozott, a korábban elsőfokon eljárt Kaposvári Törvényszék ítéletét hatályon kívül helyező és az új eljárásra a Szekszárdi Törvényszéket utasító végzést a pécsi buszbeszerzéssel kapcsolatos büntetőügyben.

A döntés arra alapul, hogy a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség nem találta alkalmasnak a felülbírálatra az elsőfokú ítéletet és annak hatályon kívül helyezésére, illetve új eljárásra utasításra tett indítványt. A Pécsi Ítélőtábla az elsőfokon megállapított tényállás orvosolhatatlan hibája miatt hatályon kívül helyezte a Kaposvári Törvényszék ítéletét, de az új eljárásra a Szekszárdi Törvényszéket utasította. A hatályon kívül helyezés ellen védelmi fellebbezést jelentettek be, ezért a büntetőügy a Kúrián folytatódott. 

A Kúria 2024. október 8. napján hozott és további fellebbezéssel már nem támadható végzésével helyben hagyta a Pécsi Ítélőtábla döntését. 

Az ügy ismételten elsőfokon folytatódik a Szekszárdi Törvényszéken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában