Jogerős

2 órája

Garázdaság és testi sértés miatt ítélték el a férfit

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott nyilvános tárgyaláson meghozott ítéletével O. S. vádlottat négy rendbeli garázdaság vétsége és két rendbeli testi sértés vétsége miatt – mint különös visszaesőt – halmazati büntetésül kettő év négy hónap börtönre és három év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

Bama.hu

Fotó: Gorodenkoff

  • A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi 2023. július 14. napján 09 óra 40 perckor Pécsett, közterületen egy kb. 1 méter hosszú botot a jobb kezében maga mellett párhuzamosan lóbálva sétált, és minden ok nélkül, megbotránkozás keltés céljából, egy vízszintes ütéssel megütötte a mellette elhaladó T. P. A. sértett nő jobb kézfejét és jobb combját. Ezt követően a vádlott a helyszínről sietősen eltávozott. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést, a jobb kéz és jobb comb zúzódását és bőr alatti bevérzését szenvedte el.
  • 2023. július 18. napján 19 óra 45 perckor a vádlott Pécsett, közterületen egy kb. 1 méter hosszú botot a jobb kezében tartva sétált, és minden ok nélkül, megbotránkozás keltés céljából, egy vízszintes ütéssel megütötte P. R. O. sértett nőt hátulról a csípőtájékán, miközben mellette elhaladt. Ezt követően a vádlott a helyszínről sietősen eltávozott. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést, a csípő zúzódását és bőr alatti bevérzését szenvedte el.
  • 2023. szeptember 29. napján 10 óra 40 perc körüli időben a vádlott Pécsett, közterületen egy kb. 1 méter hosszú botot a jobb kezében tartva elindult az ott sétáló M. M. sértett nő irányába, és a bottal rámutatott. Ahogy a nő próbált a járdán kitérni a vádlott elől, a vádlott folyamatosan elé lépett. A vádlott M. M. előtt a botot ütésre emelte, és megpróbálta őt megütni, azonban a sértett az ütés elől elmozdult, így az nem találta el őt. M. M. elfutott, de menekülése során hátrapillantott a vádlottra, aki a botját maga előtt tartva, agresszíven követte őt. M. M. beszaladt egy épületbe és ott segítséget kért. A segítségére siető személyek miatt a vádlott a helyszínről sietősen eltávozott.
  • 2023. november 28. napján 09 óra 10 perckor a vádlott Pécsett, egy belvárosi lakóház előtti útszakaszon minden ok és előzmény nélkül a vele szemben közlekedő P. B. Gy. előtt megállt és nagy erővel a sértettet egy alkalommal hasba rúgta. A vádlott a helyszínről sietősen eltávozott. A sértett nő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést, a has nyomásérzékenységét és vérbeszűrődését szenvedte el.

A vádlott mind a négy cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ítélet jogerős.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában